manifestació desnonament sants
Publicat el 16 de juny 2021

El Grup d’Habitatge de Sants s’ha manifestat aquesta tarda després que un veí del barri es tragués la vida davant d’una situació de desnonament imminent. Abans de la manifestació hem parlat amb una representant de l’associació, que vol protegir la seva identitat. Creu que la situació de l’habitatge al barri empitjora molt ràpidament i que “cada cop hi ha més repressió”

Considereu que el cas del veí de Sants és un cas aïllat?
Que la gent es suïcidi abans d’un desnonament ja ha passat moltes vegades. Si sumes el neguit i la pressió, la inestabilitat, pensar que en qualsevol moment et puguin fer fora, tenir molts deutes, les amenaces dels propietaris… al final la salut mental passa factura i passen aquestes coses. El cas d’aquest veí evidencia que abans de continuar amb una vida de crisi, d’inestabilitat econòmica i mental, hi ha qui decideix morir, per culpa d’aquesta situació de desnonament.

Teníeu constància del seu cas?
No en sabíem res, perquè no formava part del Grup d’Habitatge de Sants. Ens en vam assabentar per la notícia, que ens va arribar després d’una assemblea. Sí que ha passat alguna vegada que algú del Grup s’hagi tret la vida davant d’una situació de crisi o de desnonament imminent. Creiem que aquests casos són el reflex d’una precarietat i unes condicions de vida que no es poden aguantar. Nosaltres creiem que els desnonaments en aquests casos són assassinats. Et prenen la casa, fan augmentar la precarietat econòmica, els problemes laborals, agreugen els casos de la gent que no té papers…

Quina és la vostra resposta als que argumenten que la policia i els jutges fan la seva feina?
És el discurs típic: la policia fa la seva feina i desnona, l'ajuntament continua desnonant i se'n renta les mans dient que no en sabien res i no el podien aturar, la comitiva també diu que fa la seva feina quan executa els desnonaments... Aquest discurs intenta vendre que no poden escollir la feina que fan. A nosaltres ens interessa molt assenyalar els culpables.

I qui són els culpables?
L’ajuntament, la justícia, Pere Aragonès i Pedro Sánchez, si parlem de governs, la comitiva que executa el desnonament… Són els de sempre.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —