Cartell 'Eso que tu me dás'
Per ACN
Publicat el 08 de setembre 2020

El documental del periodista Jordi Évole amb el cantant Pau Donés, 'Eso que tú me das', arribarà als cinemes el 30 de setembre. Évole reivindica a 'Eso que tú me das', la manera de dir adéu de Donés. "Tant de bo sabéssim marxar de la vida com ha marxat el Pau, donant aquest exemple, volent ajudar els altres, desdramatitzant el que li està passant, exhibint-lo i fent pedagogia del que és tenir una malaltia com és el càncer", va precisar en la presentació del documental al Festival de Màlaga.

Diagnosticat de càncer el 2015, Donés va trucar des de l'hospital el seu amic Jordi Évole vint dies abans de morir i li va demanar de passar els seus darrers moments a la Vall d'Aran i enregistrar una conversa de la qual el documental n'és el resultat.  'Eso que tú me das' és el resultat, "gens lacrimogen", d'aquella darrera entrevista, que més aviat és una oda a la vida perquè el seu protagonista parla de la mort des de la serenor, i amb la perspectiva que aquesta és conseqüència de la vida. "Potser ningú ens ha parlat de la mort així, amb aquesta enteresa", va dir Évole.

"No me quiero morir, tengo cosas que hacer. No me va bien, pero es lo que hay”. Una de las sentencias que nos regaló Pau Donés en el docu #Esoquetumedas
Lo hemos presentado hoy en @festivalmalaga con una acogida preciosa.
A principios de octubre, en cines.pic.twitter.com/VWo3DRKDAD

"És un marxar d'una manera extraordinària", va reivindicar Évole, alhora que considera que si Pau Donés hagués estat en un teatre, "és d'aquells que fa sortir a l'actor 10 vegades a l'escenari perquè el públic no vol deixar d'aplaudir-lo". A més, va assegurar que si algú pensava que les seves cançons, vitals i lluminoses, tenien un punt de 'postureig', veient com ha marxat, "està clar que no, que ell és així".

"Si l'espectador pot treure la meitat del que jo he pogut treure fent aquest treball, crec que és moltíssim. A mi m'ha servit molt les coses que el Pau diu al documental", va comentar Évole, que considera que la pel·lícula es pot veure amb una llibreta i anar apuntant, i fins i tot rellegir-les en algun mal dia. I ha afegit: "Hi ha frases del Pau que s'haurien de prendre com un medicament cada vuit hores perquè poden ser molt útils per segons quins estats d'ànim".

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —