Javier Bardem interpreta a l'empresari Julio Blanco a 'El buen patrón'
Per ACN
Publicat el 22 de desembre 2021

'El buen patrón', de Fernando León de Aranoa, ha estat preseleccionada per l'Acadèmia de Hollywood als Oscar com a millor pel·lícula internacional. El film ha passat el tall de les 10 escollides entre les candidates de tot el món. Ho fa després d'haver aconseguit 20 candidatures als premis Goya, el rècord dels premis del cinema espanyol.

 

 

Juntament a 'El buen patrón' s'ha triat l'australiana 'Great freedom', la belga 'Playground', la butanesa 'Lunana', la danesa 'Flykt', la finlandesa 'Hitty nro 6', l'alemanya 'Ich bin dein Mensch', la islandesa 'Lamb', la iranana 'Ghahreman', la italiana 'È stata la mano di Dio', la japonesa 'Doraibu mai kâ', la kosovar 'Hive', la mexicana 'Noche de fuego', la noruega 'Verdens verste menneske' i la panamenya 'Plaza Catedral.

La cinta d'Aranoa té com a grans competidores la  pel·lícula islandesa 'Lamb', de Valdimar Jóhansson, que va ser premiada com a millor pel·lícula al darrer Festival de Sitges, i la italiana 'È stata la mano di Dio', dirigida per Paolo Sorrentino.  

Com a 'Los lunes al sol', l'última producció que va ajuntar León de Aranoa i Bardem, l'entorn laboral torna a ser el motor del film, una radiografia tragicòmica de les relacions socials. La producció es va presentar a la secció oficial a competició del Festival de Sant Sebastià i es va estrenar als cinemes el 15 d'octubre.

León de Aranoa ja va ser escollit el 2002 per representar l'Estat als Oscar amb la premiada 'Los lunes al sol'. Amb tot, no va aconseguir passar el tall per ser nominada a millor pel·lícula internacional, malgrat que va recollir nombroses distincions.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —