Txell Feixas signant
Per ACN i Redacció
Publicat el 23 de juliol 2020

El coronavirus va impedir celebrar la diada de Sant Jordi el 23 d’abril i els rebrots a la capital han fet canviar les previsions de recuperar-lo el 23 de juliol. Finalment, al nou Dia del Llibre i la Rosa no hi hagut parades al Passeig de Gràcia, però una setantena de llibreters ha demanat permís per muntar un estand davant de la seva botiga. 

La imatge de la jornada és la d'escriptors signant llibres sense lectors. Per exemple, Pilar Rahola, Laia Aguilar i Care Santos, ho feien a la Casa del Llibre de Passeig de Gràcia. També destacava la imatge de la periodista Txell Feixas signant per a lectors que recollirien els llibres quan ella ja no hi fos.

Altres comerciants, en canvi, han optat per encarar la nova data de Sant Jordi com un dia més. És el cas de Lluís Morral, llibreter de la Laie, que considera que avui serà un dia “normalíssim” i “desinflat”. La seva llibreria finalment no ha posat cap parada ni porta autors per signar llibres. Moltes editorials han seguit aquesta línia i han cancel·lat les trobades d’escriptors amb els seus lectors. 

Lluís Morral endreçant llibres a la Laie

Tot i això, la llibreria Documenta manté les signatures, però cal cita prèvia i hi ha una mampara de protecció. Segons el seu llibreter, Eric del Arco, a la botiga han decidit que “Sant Jordi no existeix” i que ells celebren “santa Brígida”, que és el que realment és avui. Del Arco tampoc ha posat cap paradeta, però ha afirmat que “la llibreria és la festa” i que hi són cada dia de l’any. 

Per la seva banda, el Gremi de Llibreters ha explicat que amb la celebració d’avui volen "commemorar el retrobament dels ciutadans amb les roses i seguir mantenint viu el teixit comercial i les botigues de proximitat i de barri". Tot i els dubtes, el Gremi de Llibreters i el de Floristes han demanat que es vagi a les botigues i que es compleixin les mesures de seguretat. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —