Parada de Sant Jordi
Per ACN
Publicat el 22 de juliol 2020

La Cambra del Llibre de Catalunya i el Gremi de Floristes van decidir suspendre el Sant Jordi d'estiu al Passeig de Gràcia de Barcelona, però les llibreries que ho vulguin podran obrir parada davant del seu establiment el 23 de juliol. Segons un document del Gremi al qual ha tingut accés l'ACN, es preveu que l'Ajuntament publiqui demà un decret d'alcaldia que així ho estableix. Serà una autorització general (no per districtes) de parades individuals al davant o al xamfrà més proper a la llibreria, que s'ha de fer responsable de la gestió de les cues i el manteniment de la distància de seguretat.

Aquesta fórmula no tindria consideració d'activitat cultural, i per això esquiva les restriccions per a la contenció de la pandèmia dictades pel Govern divendres passat. I malgrat la suspensió de la celebració del Sant Jordi d'estiu a Barcelona, fonts del sector del llibre han explicat hi ha força demanda dels llibreters per posar parades davant de les seves botigues i que aquests estan "molt animats" amb celebrar la jornada amb parades.

Al seu torn, la presidenta del Gremi de Llibreters, Maria Carme Ferrer explica en declaracions a l'ACN que ja sigui a Barcelona com a la resta del país volen fer "una festa del llibre segura", motiu pel qual assegura que els establiments cuidaran molt l'aforament, tant a l'interior com a l'exterior. 

"Tot això depèn molt dels llibreters, si volen tenir signatures o no i com les volen tenir, perquè no pot haver-hi aglomeracions de persones", recorda la llibretera. En aquest sentit, suggereix possibilitats a aquells que vulguin tenir la signatura d'un autor: que demanin a la llibreria que aquest els deixi el llibre firmat, per recollir-lo a una hora convinguda. Amb tot, Ferrer admet que hores d'ara desconeix "si hi haurà signatures" perquè tampoc se sap quina llibreria farà venir autors i quina no. "Fins el dia abans no podem assegurar res del que estem dient", assumeix davant d'un panorama tan incert com canviant.

No obstant això, remarca que "la cultura és segura", i argumenta que s'ha cuidat tot al màxim i s'ha sigut molt rígid en espais com les llibreries respecte de les mesures de control sanitari. Finalment, convé que, com va passar durant el confinament, el dia del llibre i la rosa "se celebrarà i es pot fer de totes maneres: comprar per internet, anar a buscar a la llibreria, comprar per xarxes... L'important es que aquest dia del llibre la gent tingui un llibre a casa".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —