Juan Carlos
Per Redacció
Publicat el 14 de juliol 2020

El pecado. Així es titula el 10è i darrer capítol del podcast XRey, estrenat ahir a Spotify per posar el punt final a una sèrie que no ha deixat ningú indiferent. "Els elefants poden fer set metres de longitud i tres metres i mig d’alçada", comença el podcast, tot fent referència a l'accident que va acabar amb el prestigi del monarca i el va precipitar cap al final del seu regnat. D'aquell incident en queda la mítica frase "Lo siento mucho, me he equivocado y no volverá a ocurrir" amb què es va disculpar davant l'opinió pública.


Des de l’incident de Botswana, a més de l’obsessió del rei emèrit per Corinna Larsen i els comptes a Suïssa, l’últim capítol repassa el seu procés d’abdicació i les causes que el van portar a renunciar.

El final del rei "és la història d’un home cansat i amb molt mala salut, el qual, en els últims anys de la seva vida, decideix treure’s la corona que li genera tanta intranquil·litat i que li impedeix estar amb la dona que s’ha convertit en la seva obsessió", apunta el podcast.

Darrere del programa hi ha la feina d’un any sencer d’Álvaro de Cózar, director i guionista de tots els episodis, i del productor, Toni Garrido. Junts han volgut explicar la història fins ara desconeguda del rei Joan Carles de Bordó a través de més de 40 testimonis propers al monarca com el de Rafael Spottorno, excap de la casa reial. Cózar no era desconegut en el món dels podcasts: el 2016 ja va utilitzar el format amb finalitats periodístiques amb V, las cloacas del estado.

A més a més, el podcast va ser l’últim mitjà en entrevistar Alfredo Pérez Rubalcaba unes setmanes abans de la seva mort. Aquest àudio s’ofereix íntegrament com a contingut extra i explica la relació propera entre l’exvicepresident i el rei emèrit. Rubalcaba el definia com una persona que "escoltava i era políticament molt madura". Els seus secrets, però, va dir que se’ls emportaria a la tomba.

Com es recordarà el rei? Per la seva tasca en la transició a la democràcia o pels comptes a Suïssa? Pel fet que arrisqués el seu llegat i posés en risc la corona? I, sobretot... Va valdre la pena? Així conclou el podcast XRey.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —