Tintin
Publicat el 10 d’octubre 2020

Membres del col·lectiu LGTBI dels Estats Units han impulsat la iniciativa #ProudBoys per silenciar la veu del grup neofeixista ultradretà que porta el mateix nom que l'etiqueta. Les xarxes socials s'han omplert de fotografies de parelles d'homes carregades d'orgull LGTBI i mencions al col·lectiu.

Proud Boys és un grup d'extrema dreta, neofeixista, LGTBI-fòbic i només per a homes, que defensa la violència als Estats Units i que, arran del primer cara a cara entre el president Trump i el candidat demòcrata Joe Biden, era tendència a les xarxes. En un moment del debat, Biden va preguntar a Trump si condemnaria els supremacistes blancs i els demanaria que no intervinguessin en les protestes contra la discriminació racial. El president va evitar posicionar-se clarament, encara que a vegades ha deixat entreveure el seu suport al grup. Aquesta menció en un moment de màxima audiència els hauria donat visibilitat i hauria augmentat el seu suport.

Els membres de la comunitat LGTBI dels EUA s'han organitzat per no permetre que la veu de Proud Boys s'expandís. Així, s'han fet seva l'etiqueta del grup i l'han redefinit. Com? Mostrant l'orgull cap a aquells a qui estimen. Personatges famosos s'han sumat també a la iniciativa, i l'han fet encara més visible.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —