Aeroport del Prat
Per ACN i Redacció
Publicat el 26 de juliol 2020

Els viatgers que arribin al Regne Unit des d’Espanya han de fer, a partir d’avui, una quarantena obligatòria de 14 dies. La mesura ha estat anunciada pel govern escocès, però la BBC ja havia avançat que també s’aplicaria a Anglaterra, Gal·les i Irlanda del Nord.

La primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, ha dit per Twitter que la mesura “demostra que aquests assumptes estan subjectes a canvis a curt termini” i ha aconsellat “tenir precaució amb els viatges no essencials a l’estranger”. En la mateixa línia, el Departament de Transports britànic ha recordat que “s’actuarà immediatament” per treure un país de la llista d’excepcions de quarantena quan sigui necessari. 

El govern britànic ha recomanat que no es viatgi a Espanya en aquells casos on no sigui essencial. Aquesta recomanació, però, afecta només al territori peninsular i, per tant, no inclou les Illes Balears ni les Illes Canàries. En qualsevol cas, els visitants de tots dos arxipèlags, sí que hauran de fer quarantena un cop tornin al Regne Unit. 

El Ministeri d’Afers Exteriors ha justificat les restriccions per “l’evidència de l’augment de casos de coronavirus en vàries regions, però particularment a Aragó, Navarra i Catalunya”. També ha indicat que els turistes que es trobin a Espanya “han de seguir els consells de les autoritats locals sobre com protegir-se millor”, però que no els recomanen que tornin immediatament i escurcin el seu viatge. 

Alguns turistes britànics que en aquests moments es torben a Espanya consideren que s’hagués pogut restringir l’accés a certes zones del país, però que no té sentit fer-ho a tot l’estat. En Tlyn, que està passant les vacances a Salou, diu que se sent “segur” perquè “a Espanya tothom porta mascareta”. En Robert lamenta que hagi de passar dues setmanes en quarantena per haver estat només tres nits de vacances, també a Salou, i ha recordat que al seu país “també hi ha grans problemes”. “Podria ser igual de dolent anar a la platja al Regne Unit”, ha afegit. 

Altres països ja havien pres decisions semblants al llarg de la setmana a causa dels rebrots actius a Espanya. Noruega ha tornat a imposar un aïllament de deu dies per les persones que vinguin d’Espanya. Per la seva banda, França va aconsellar el divendres no viatjar a Catalunya i Bèlgica ha prohibit tots els desplaçaments no essencials a Lleida i Osca.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —