"Sabíem que corríem el risc de contagiar-nos, no es complia cap mesura de seguretat"
Publicat el 25 de juny 2021

Gairebé 500 estudiants s'han contagiat per coronavirus arran d'un viatge de final de curs a Mallorca. Fins ara, la majoria d'infectats eren joves que van arribar a l'illa a mitjans de juny i que provenien de Madrid, el País Basc, Múrcia i el País Valencià, però recentment han sorgit casos positius d'estudiants barcelonins. Per viatjar a les Balears, els estudiants que celebraven la fi del Batxillerat havien de portar un test d'antígens negatiu realitzat 48 hores abans del trajecte.

"Des del principi, sabíem que corríem el risc de contagiar-nos perquè no es respectava cap mesura de seguretat", explica al Diari de Barcelona la Carla Marcos (18), que va donar positiu després de tornar a casa. "Al principi, pensava que em trobava malament per l'exposició al sol o per dormir poc, però abans-d'ahir vaig arribar a Barcelona i, entre el meu estat de salut i els positius amb qui havíem estat en contacte, ahir vaig decidir fer-me una prova PCR que va confirmar els pronòstics".

Amb ella també hi viatjava l'Alex Vallejo (18), que encara espera el resultat de la prova. "Tan aviat vam arribar, ens van dir que una noia havia vingut al Mallorca Island Festival (MIF) amb el virus, i el dia anterior havíem estat a la mateixa habitació que ella", recorda. "A partir d'aquell moment, van començar a fer PCRs a tots els qui érem a l'hotel i, durant el primer dia, ja van sortir quatre o cinc positius a la nostra planta".

Tots dos s'han pogut confinar a casa perquè els rumors dels positius es van estendre un cop ja eren a Barcelona. "Ara mateix soc amb els meus pares, que han donat negatiu", diu la Carla. "Per sort, m'he pogut confinar sol perquè la meva família ha marxat de vacances", agraeix l'Alex. Tanmateix, alguns dels estudiants amb qui van estar i que no han conclòs la seva estada s'han hagut de confinar a l'illa.

Per ara, encara no s'ha emès cap comunicat per part de l'empresa que organitza el festival. "És estrany que no s'hagin fet càrrec de res, ni tan sols ens han demanat quin és el nostre estat de salut", subratlla l'Alex.

La ministra de Sanitat, Carolina Arias, ha emplaçat els assistents a fer "una crida a la responsabilitat" i ha recomanat a aquells que encara no han sortit de viatge a no fer-ho perquè el risc de transmissió a la zona on se celebra el festival és elevat.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —