Estudiants davant del Ministeri convocant vaga estudiantil
Per ACN i EFE
Publicat el 26 d’agost 2020

El Sindicat d'Estudiants ha anunciat la convocatòria d'una vaga estudiantil a tot l'Estat espanyol per exigir un retorn "segur" a les aules. L'aturada serà els dies 16, 17 i 18 de setembre. "Exigim tenir el dret a una educació pública, de qualitat i presencial i un retorn a les aules segur", ha afirmat la portaveu, Coral Latorre, en una atenció als mitjans avui a Madrid.

Des de les portes del Ministeri d’Educació i Formació Professional, Latorre ha fet una crida a tots els estudiants a donar suport a aquesta vaga per exigir que no es torni a repetir el “desastre” de l’educació online del curs passat i que es deixi de criminalitzar als joves pels rebrots i per la situació de l’educació.

Latorre també ha afirmat que el Ministeri d'Educació fa cinc mesos que està "de braços plegats" i ha denunciat que "no ha pres cap mena de mesura per garantir el dret a l'estudi i unes aules segures". L'organització reclama un "pla de rescat a l'educació pública" que impliqui una baixa de ràtios a 15 alumnes per aula i la contractació de 165.000 professionals. 

Entrega de 230.000 firmes

Així mateix, un grup de professors ha entregat al Ministeri d’Educació quatre caixes amb 230.000 firmes que han recollit a través de la plataforma Change.org per exigir que els canvis per tornar amb seguretat als centres educatius es portin a terme.

“Exigim una tornada segura tant pels alumnes com pels docents, motiu pel qual es necessita baixar la ràtio de les classes i la contractació massiva de professors”, ha assegurat el portaveu de l’Associació de Docents per a l’Educació Pública de Madrid (ADEPeM), Borja Delgado Huete.

Els professors que s’han reunit per lliurar les signatures representen a docents de tota Espanya que no han pogut anar al Ministeri per tal d’evitar el desplaçament en el context de pandèmia de coronavirus.

També exigeixen al Ministeri d’Educació i a les comunitats autònomes la neteja a fons dels centres i que es cuidi al màxim als docents que tenen factors de risc.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —