"Una part substancial de la població podrà ser vacunada durant el primer semestre de 2021"
Publicat el 22 de novembre 2020

"Una part substancial de la població podrà ser vacunada durant el primer semestre de 2021". Així ho ha anunciat el president del govern Pedro Sánchez en una compareixença posterior a la cimera del G-20. Ha anunciat que en el Consell de Ministres del pròxim dimarts s'aprovarà "una única estratègia de vacunació per a tot el territori" i que "el govern garantirà que tots els grups prioritaris tinguin accés a la vacuna".

Sánchez ha precisat que l'estratègia preveu uns 13.000 punts de vacunació desplegats per tot el territori espanyol i ha assegurat, fent referència a la vacunació de la grip que es du a terme cada any, que "tenim experiència i estem preparats" per assumir un procés de vacunació ràpid. També es desplegarà un sistema d'informació i registre per al seguiment i l'avaluació de la vacunació. Els detalls de l'estratègia de vacunació es donaran a conèixer dimarts en el Consell de Ministres i seran acordats amb un grup d'experts multidisciplinari en el qual hi haurà representats de les comunitats autònomes, del consell interterritorial i de bioètica.

Sánchez ha fet referència també al Nadal que "serà diferent" i ha fet una crida a la ciutadania a "mantenir l'esperit fraternal, però respectant les mesures sanitàries", ha afegit que aquest any "per demostrar que estimem haurem de romandre a distància". El prioritari, segons el president és "evitar una tercera onada".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —