Cua al cribatge massiu de trinitat vella.
Per ACN i Redacció
Publicat el 21 de setembre 2020

Èxit de participació durant el cap de setmana de cribatges massius al barri de la Trinitat Vella de Barcelona, en què s’han arribat a fer 1.735 proves PCR durant dissabte i diumenge. El Departament de Salut havia fixat l’objectiu de fer 1.200 testos durant els dos dies, precisament al barri amb una incidència més alta de casos de covid-19 de la ciutat.

Només aquest diumenge ja se n’han fet 784, mentre que dissabte es van fer les 951 restants. Aquesta bona resposta es deu a la crida porta a porta que el Departament i l’Ajuntament han fet en tres seccions censals del barri, les quals apleguen un total de 7.100 persones. S’ha reforçat l’acció, també, amb cartells ubicats per la zona i escrits en català, castellà, àrab i urdú. L’objectiu principal és detectar els casos asimptomàtics i poder aillar-ne els contactes, per tal de limitar la propagació del virus.

S'han realitzat proves PCR des de les nou del matí fins les set de la tarda al centre cívil de la zona i a la seu de la fundació Trinitat Jove. S'havia fet, per part de la consellera de Salut, Gemma Tarafa, i el director de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, Xavier Llaberia, una crida a participar al cribatge, especialment per a les persones d'entre 20 i 50 anys

Trinitat Vella és un dels barris amb més nombre de contagis de la ciutat. La incidència per 100.000 habitants entre el 22 de juny el 26 d’agost ha estat de 1.442; mentre que al Raval ha estat de 959. A tot Barcelona, en canvi, la incidència ha estat molt menor: 622 contagis per cada 100.000 habitants. Així doncs, es tracta d'un descens en relació a la setmana anterior, fins i tot als barris amb major presència de covid-19. 

A nivell autonòmic, s'han notificat 1.356 nous casos de coronavirus confirmats per PCR i un mort. També s'ha produït un descens del nombre de persones ingressades i dels pacients a les UCI dels hospitals. Així i tot, el risc de rebrot ha augmentat, trencant amb la tendència al descens continuat que es mantenia des de la setmana passada. 

La Cerdanya es tracta de la regió amb una taxa més elevada de casos confirmats per PCR de Catalunya per cada 100.000 habitants, amb 709 i un índex de rebrot molt més elevat que la mitja del conjunt català. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —