10 cançons per celebrar els aniversaris
Publicat el 28 d’abril 2021

El Diari de Barcelona estrena una setmana de celebració. Aquest divendres dia 30 farà tot just un any que va començar el seu camí, enmig d’un dels moments més complicats de la història moderna. La nit en que tot es va posar en marxa va tenir molts alts i baixos, però finalment el projecte va poder començar, donant lloc a un any sent la mirada d’una generació compromesa. De tot això en parlarem més endavant, però per escalfar motors us portem 10 cançons per celebrar un aniversari com cal.

 


Aniversari – Manel

No podia faltar aquest clàssic dels Manel. En el seu segon disc, el que els va disparar a la fama, dediquen una cançó a un àpat de celebració familiar d’un aniversari. És l’única cançó de Manel que té una introducció parlada.

“Aplaudien els pares, els tiets, els amics. Tots alhora, agrupats en un únic crit: Que demani un desig”.

Precisament aquest desig és el que vol explorar el protagonista de la cançó, que es fa petit, per entrar als ulls de la noia de l’aniversari i veure quins desig té al cap. N’hi ha alguns que té a l’abast, però alguns que ja mai viurà.


Per molts anys – Super 3

La cançó Moltes felicitats és el clàssic més típic per felicitar un aniversari. La melodia és la mateixa a Barcelona, a Madrid, a Nova York i a Berlín. L’únic que canvia és l’idioma. Per donar una alternativa única en català, la família del Super3 va crear la seva pròpia cançó d’aniversari. Publicat el 2006, el seu primer disc anomenat Benvinguts al club, és ple de clàssics que van marcar la infància de tota una generació, que va tenir una alternativa per felicitar‑se quan feia anys.


Birthday – Selena Gómez

Selena Gómez va incloure en el seu àlbum debut una cançó celebrant el seu propi aniversari en gran. El tema, que es va publicar tres dies abans que fes 21 anys, parla d’una nit de festa molt animada amb la cantant.


Avui fas anys – Dijous Paella

La rumba catalana també serveix per felicitar els aniversaris gràcies al grup Dijous Paella, que l’any 2005 van llançar aquesta cançó en el seu primer disc. Amb molta més marxa que les dues cançons anteriors, té una lletra molt simple i fàcil de recordar, en la que “els companys i les companyes” han vingut “per desitjar sort i salut.


Birthday – Beatles                 

Irònicament, el quartet de Liverpool va publicar una cançó de felicitació d’aniversari poc abans de la seva famosa separació. Va ser de les últimes cançons que Lennon i McCartney van escriure junts, tot i que posteriorment Lennon la criticaria anomenant-la “una peça d’escombraries”. Evidentment, el millor tema dels Beatles no és, però en la seva defensa no és l’única cançó a la que Lennon va donar aquest qualificatiu.


Avui que fas anys – Txarango

En el seu últim disc, publicat el juny del 2020, el grup català Txarango també va composar una cançó per felicitar els aniversaris. Aquest disc va néixer només dos mesos més tard que el diari de Barcelona, així que falta poc pel seu primer aniversari, en el que es podrà dedicar aquesta cançó a si mateix.


Feliz Cumpleaños – Yandar & Yostin

El duet colombià Yandar & Yostin, que es va fer famós per la seva cançó Pajaritos en el aire, ocupa ara bona part de les stories d’Instagram quan la gent fa anys. Aquesta cançó felicita l’aniversari a ritme de reggaeton, resant perquè tot vagi bé i desitjant molts més anys de vida.


Cumpleaños – Ozuna ft. Nicky Jam

Seguint amb el reggaeton, Ozuna va publicar el 2017 una cançó per celebrar un aniversari en concret, el dels 18 anys. El cantant de Puerto Rico celebra la majoria d’edat que li permetran que una noia estigui amb ell sense preocupar-se dels pares.


Rellotge – Joan Miquel Oliver

El cantant d’Antònia Font es va dedicar una cançó a ell mateix en motiu del seu trentè aniversari. El tema maleeix al rellotge de paret que no s’atura davant de res, que es va menjant el temps i que es mou sempre endavant. És una cançó molt breu en la qual el cantant es mostra enrabiat amb el rellotge, però no pot fer res per aturar-lo.

 

7 years – Lukas Graham

Aquesta cançó no és una celebració d’un aniversari, però és una retrospecció a les diferents etapes de la vida. El cantant Lukas Graham repassa com ha anat complint anys i com ha canviat durant el temps, des que era un nen fins arribar a ben entrada la vida adulta.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —