Animals
Publicat el 05 d’octubre 2021

El 4 d'octubre és el Dia Mundial dels Animals, un dia per celebrar la vida animal en totes les seves formes. Per commemorar la diada, us portem un recull de les millors cançons per connectar i apreciar els animals, així com per treure el vostre animal interior.


1. Baby Shark Dance - Pinkfong Kids' Songs & Stories

En primer lloc tenim la cançó que ocupa el número 1 dels vídeos més vistos de Youtube, per davant de temes tan populars com Despacito o Shape of You. Malgrat publicar-se el 2015, la popularitat d'aquesta cançó infantil es va disparar l'any 2018. Tothom ha sentit ja alguna vegada aquest hit, ja sigui al mòbil perquè els seus fills l'escolten, a la ràdio o a la discoteca! 

 

2. The Fox - Ylvis

Un altre indispensable és aquest single de Ylvis, en què el grup es pregunta per activa i per passiva: quin so fa la guineu? Si bé l'essència de la cançó pot semblar pobra, The Fox va captivar a tot el món amb el seu dinamisme i ritme; i va arribar a ser comparada a la coneguda Gangnam Style.

 

3. El Burro - Germà Negre

Tota una reivindicació de l'emblema de Catalunya. Aquesta cançó parla dels avantatges de tenir un burro en lloc d’un cotxe: des de ser ecològic i sensibilitzat amb el medi ambient (menja poc i no demana gasolina) fins a ser un intel·lectual. Sens dubte, el burro és el millor amic del català.


4. Perra - Rigoberta Bandini

La música com a reivindicació. Rigoberta Bandini, nom artístic de la cantant catalana Paula Ribó, clama que les dones puguin viure com a protagonistes actives del desig sense que siguin jutjades amb la lletra de Perra. La cantant té clar que hi ha revolució en la normalització, motiu pel qual la cançó rep aquest nom.

 

5. La Balada de Nils Olav - El Pony Pisador

Amb aquesta oda al pingüí, El Pony Pisador porta una balada elaborada en col·laboració amb l'audiència del mateix grup, amb un resultat d'allò més estrambòtic en el qual els pingüins són els protagonistes. A més, el tema compta amb diverses picades d'ullet a altres cançons, com el "no hi haurà gàbies per tants pingüins", un clar paral·lel al "no hi haurà gàbies per tants ocells" d'Oques Grasses.

 

6. Serem ocells - Oques grasses

I partint de la referència anterior ens trobem aquest gran hit català. Per a Oques Grasses, no hi ha gàbia ni llei capaç de privar-nos de la llibertat. Aquí trobem una sonata que inspira a seguir endavant, a obtenir la llibertat del vol dels ocells.


7. Animal instinct - The Cranberries

El videoclip d'aquest tema narra una realitat tant animal com humana: la pèrdua dels fills. En aquest cas, els serveis socials arrabassen la custòdia dels fills a una dona. Al llarg del vídeo es pot veure l'"instint animal" que pateix una mare quan perd els seus fills, demostrant que la primera reacció és la mateixa que la de qualsevol animal: instint matern. De nou, humans i animals no som tan diferents.


8. Loba - Shakira

Una loba en el armario
Tiene ganas de salir
Deja que se coma el barrio
Antes de irte a dormir

En aquest single, Shakira parla sense embuts sobre l'anhel que té "la lloba" per saciar els seus desitjos sexuals; una cançó d'alliberació sexual que la mateixa cantant assegurava que "representa la dona d'aquest temps".

 

9. Adventure of a lifetime - Coldplay

En penúltima posició tenim una elecció un pèl diferent: ni la lletra, ni el títol ni el grup fan cap referència a cap animal. No obstant això, el videoclip mostra els quatre membres de la banda com quatre ximpanzés. Una sintonia animada i moguda on els primats esdevenen els protagonistes d'una divertida coreografia enmig de la selva.

 

10. Eye of the tiger - Survivor

Evidentment, en aquest recull no podia faltar un clàssic motivacional com és Eye of the Tiger. El famós hit de Survivor deu la seva existència a la negativa del grup Queen que la seva infame Another One Bites the Dust servís com a base d'entrenament de Rocky Balboa en la tercera entrega del boxejador. Així fou com d'un canvi de plans inesperat va néixer una de les cançons més conegudes d'avui dia.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —