Deu recursos per seguir les eleccions nord-americanes - Diari de Barcelona

TRUMP O BIDEN?
Deu recursos per seguir les eleccions nord-americanes
Els votants decidiran el 3 de novembre si Donald Trump roman a la Casa Blanca quatre anys més
A poques hores de les eleccions als EUA, s’han multiplicat, als mitjans de comunicació, les anàlisis, els mapes, les infografies i les enquestes de tota mena. El Diari de Barcelona en farà un seguiment intens i en temps real, però més enllà dels principals diaris nord-americans com el New York Times i el Washington Post, us presentem deu recursos complementaris i webs especialitzades en el seguiment d’eleccions i en la verificació dels discursos dels candidats.
1. Real Clear Politics (RCP) és una empresa de mitjans de comunicació independent i no partidista que publica notícies, anàlisis i comentaris sobre les polítiques nord-americanes. Fundada el 2000 per John McIntyre i Tom Bevan amb seu a Chicago, s’ha convertit en un dels principals llocs web polítics independents dels EUA.
2. Politico és una organització de periodisme polític amb seu en el Comtat de Arlington, Virginia, que cobreix les problemàtiques, idees i personalitats darrere de la política als Estats Units i en l'àmbit global. Disposa d'una edició a Washington i des del 2015 té una seu a Brussel·les. Va ser fundat per John Harris, actual redactor en cap.
3. Factcheck.org és un lloc web sense ànim de lucre que es descriu a si mateix com un "defensor del consumidor per als votants que té com a objectiu reduir el nivell d'engany i confusió en la política nord-americana". És un projecte del Centre de Polítiques Públiques Annenberg de l'Escola de Comunicació Annenberg de la Universitat de Pennsilvània, i és finançat principalment per la Fundació Annenberg.
4. Politifact també és un projecte sense ànim de lucre operat pel Poynter Institute a St. Petersburg (Florida) amb oficines també a Washington D.C. Va començar l'any 2007 com un projecte del Tampa Bay Times (llavors el St. Petersburg Times ), amb reporters i editors del periòdic i els seus socis de mitjans de comunicació afiliats. Informa sobre la precisió de les declaracions fetes per funcionaris electes, candidats, grups d'interès i altres involucrats en la política estatunidenca.
5. Ballotpedia és una enciclopèdia política en línia sense ànim de lucre i no partidista, elaborada per un equip d'investigadors i escriptors. Va ser fundada el desembre de 2006 per l'actual presidenta del grup, Leslie Graves. Ballotpedia està patrocinada pel Lucy Burns Institute, una organització amb seu a Middleton (Wisconsin). Tracta polítiques federals, estatals i locals, les eleccions i les polítiques públiques americanes.
6. Pew Research Center és un grup d'experts no partidista (que es refereix a si mateix com un "fact tank", un grup organitzat per a estudiar un tema en particular) amb seu a Washington, D.C. Proporciona informació sobre temes socials, opinió pública i tendències demogràfiques dels Estats Units i del món. També duu a terme enquestes d'opinió pública, recerca demogràfica, anàlisi de contingut de mitjans i altres recerques empíriques en ciències socials. El Pew Research Center no pren posicions polítiques i és una subsidiària de The Pew Charitable Trusts.
7. 270 to Win és un lloc web polític no partidista que projecta qui guanyarà les eleccions presidencials dels Estats Units i també permet als usuaris crear els seus propis mapes electorals. També rastreja els resultats de les eleccions presidencials dels Estats Units per estat al llarg de la història del país.
8. Google, associat amb The Associated Press (AP), oferirà resultats electorals en temps real en 70 idiomes. Tal com s'explica a PC Magazine, a partir del pròxim dimarts, si s'escriu "resultats de les eleccions" al buscador, s'hi podran trobar dades en temps real (en més de 70 idiomes) per a les carreres a nivell federal i estatal. O preguntant: "Ok Google, quins són els resultats de les eleccions actuals?", l'assistent d'intel·ligència artificial compartirà els detalls en el telèfon, a un altaveu intel·ligent o una pantalla intel·ligent.
De la mateixa manera, YouTube està prenent les seves pròpies mesures per garantir que els espectadors rebin informació precisa, i el dimarts llançarà un nou panell d'informació sobre els resultats de cerca per a consultes relacionades amb l'elecció, així com sota aquests vídeos que discuteixen la votació.
D'altra banda, a la plataforma Twitter també s'hi poden trobar comptes enllaçats als respectius webs per informar-se sobre les eleccions nord-americanes en català:
9. 2020.cat és un portal que sorgeix gràcies a la col·laboració amb ElNacional.cat per oferir als lectors informació de les eleccions nord-americanes en català. Els promotors de 2020.cat són un grup d’analistes de la realitat nord-americana i la política internacional. El seu objectiu és “explicar la situació política dels EUA, la seva evolució i les possibilitats reals de cada candidat sense prejudicis ni apriorismes".
??? VÍDEO | Per què els Republicans utilitzen el color vermell i els Demòcrates el blau?
— 2020.cat (@2020cat_) September 3, 2020
L’@andersivera ens explica la història que hi ha al darrere dels colors dels diferents partits nord-americans. pic.twitter.com/ujIDOB6jpi
10. CIDOB Barcelona és un centre de recerca en relacions internacionals que té com a objectiu l’anàlisi de les qüestions globals que afecten les dinàmiques polítiques, socials i la governança des de l’àmbit internacional al local. En les seves publicacions i activitats es prioritzen la rellevància temàtica i l’anàlisi dels aspectes de l’agenda internacional que desperten un major interès a Barcelona, Catalunya, Espanya i Europa.
A menys d’una setmana de les eleccions nord-americanes l’equip investigador del CIDOB ofereix deu claus per entendre la importància d’uns comicis que marcaran el futur dels Estats Units. Trump vs Biden: Canvi de líder per a un país en canvi? #Election2020 https://t.co/t0RiKS6mKJ pic.twitter.com/CgHgjzehmd
— CIDOB Barcelona (@CidobBarcelona) October 28, 2020

