Subhasta
Per EFE
Publicat el 06 de gener 2022

16,88 de iens, o el que és el mateix, 128.879 euros, és la quantitat que s'ha pagat per una tonyina aquest dimecres al mercat de Toyosu, en la tradicional primera subhasta de l'any a la llotja de peixos i mariscos de Tòquio. Un preu en descens per tercer any consecutiu per la pandèmia.

El preu màxim pagat aquest 2022 se l'ha endut un exemplar de tonyina vermella de 211 quilos (el quilo surt a uns 610 euros) capturat al poble d'Oma, en la costa d'Aomori (al nord), i que ha estat adquirit en una oferta conjunta pel majorista Yamayuki i el grup Onodera, propietari d'una cadena de restaurants de sushi que té una estrella Michelín.


El 2021, un exemplar de tonyina vermella es va vendre per 20,84 milions (159.165 euros), després dels 193,2 milions de iens (1,5 milions d'euros) desemborsats en 2020, després de gairebé una dècada de xifres rècord que el coronavirus ha trencat.

A les cinc del matí d'aquest dimecres sonava la campana que iniciava la intensa licitació toquiota per a les millors tonyines fresques i congelats capturats al Japó i en altres parts del món. Poc abans els assistents van demanar un any pròsper. Com a mesura preventiva davant la pandèmia, el nombre d'assistents a la subhasta  ha estat limitat per segon any.

Una tradició lluny de la realitat

En la primera subhasta de l'any solen aconseguir-se preus extremadament alts a Tòquio, on normalment el quilo de tonyina es paga a un màxim de 70-80 euros. El preu rècord es va anotar en 2019. En aquella ocasió, i com passava des del 2011, la popular cadena de restaurants Sushi Zanmai va pagar 333,6 milions de iens (uns 2,6 milions d'euros), la màxima xifra aconseguida per un exemplar de tonyina vermella des de l'inici dels registres el 1999.

Acudir a la subhasta de tonyina és una de les atraccions turístiques per excel·lència a Tòquio, però des de l'estrena de les noves instal·lacions i l'arribada de la pandèmia, amb prou feines s'han pogut realitzar visites i els empleats treballen, per primera vegada en dècades, gairebé en solitari.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —