131 mobilitzacions i una participació de 59.500 persones
Per Redacció
Publicat el 12 de setembre 2020

L'ANC i Òmnium Cultural van coincidir ahir a l'hora d'avisar JxCat i ERC que si no feien una proposta conjunta "la paciència de la gent no duraria per sempre". La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie va assegurar que estava "farta de divisions i tàctica", mentre que el vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, va avisar que la ciutadania es posaria al capdavant: "Prou de baralles i debats estèrils, la repressió de l'Estat busca la divisió i desunió". Paluzie i Mauri van tancar, juntament al president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Cervera, l'acte central de l'ANC a Barcelona aquest Onze de Setembre a la plaça Letamendi (podeu veure'l íntegre aquí).

En total, es van fer 131 mobilitzacions amb una participació 59.500 persones, segons les inscripcions. L'acte de la plaça Letamendi va fer connexions a les concentracions d'arreu del país, amb un homenatge a Julian Assange i amb la presentació del repte solidari xarxaindependència.cat. A última hora es van autoorganitzar nous punts de concentració, tenint en compte totes les mesures i restriccions sanitàries, que s’afegeixen a la llista d’actes per a aquest Onze de Setembre.

Des de l'entitat es va calcular 4 metres quadrats per cada persona. Tothom hi va haver d'accedir amb mascareta i hi ha haver gel hidroalcohòlic a les entrades, on es va comprovar si els assistents s'havien registrat. La més multitudinària es va fer a Badalona, amb 1.700 assistents, i la més petita, a Taüll, amb 12.
 


Acte a la Plaça Letamendi. Foto: Lorena Sopena
 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —