Sota la campanya "Confinem els cotxes, recuperem la ciutat" diversos professionals de l'àmbit de l'epidemiologia han exigit més contundència per aconseguir reduir la contaminació
Per EFE
Publicat el 28 de juliol 2020

Més de 150 professionals de la salut i de la recerca en l'àmbit de l'epidemiologia han signat una carta en suport a la campanya "Confinem els cotxes, recuperem la ciutat" en què demanen als alcaldes catalans restriccions més contundents del trànsit per reduir la contaminació.

Olga Margalef, portaveu de la campanya, ha presentat la carta en roda de premsa, acompanyada d'alguns dels experts signants com el director de l'Institut Clínic Respiratori de l'Hospital Clínic de Barcelona, Àlvar Agustí, la neuròloga del Servei de Neurologia de l'Hospital del MarCarla Avellaneda, el director del Programa d'Atenció a la Cronicitat de l'Hospital Clínic, Joan Escarrabill, i l'investigador de l'ISGlobal Mark Nieuwenhuijsen.

En les seves intervencions, els experts han destacat que la contaminació és un factor de risc per a la salut ja que està relacionada amb malalties pulmonars, cardiovasculars, càncer de pulmó, asma infantil o problemes de desenvolupament. A més, han reclamat canvis "profunds i urgents" a la mobilitat per reduir les emissions contaminants i evitar danys pitjors en el futur.

"Vivim en un model de mobilitat molt insostenible en termes energètics, en un context de crisi climàtica. Un model que ens condemna a milions de persones a respirar un aire perjudicial per a la salut i que no compleix amb les directives de l'OMS", ha subratllat Margalef. A més, la portaveu ha esmentat alguns estudis que vinculen els alts nivells de contaminació amb el risc a desenvolupar una simptomatologia de la Covid-19 més greu o amb una taxa de contagis més gran i també l'ha relacionat amb milers de morts prematures a la ciutat. 

Olga Margalef ha destacat que la campanya compta amb el suport de més de 600 entitats de tot el territori català i ha subratllat que és una reivindicació històrica "que en el context de la crisi de la Covid cobra més sentit i urgència que mai".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —