Acusat al judici
Per ACN
Publicat el 25 de novembre 2020
Temps de lectura 4 minuts

La cèl·lula de Ripoll va utilitzar com a excusa blanquejar roba al Marroc per comprar precursors d'explosius 

La cèl·lula de Ripoll va fer servir com a pretext per comprar més de 300 litres de peròxid d'hidrogen, material precursor d'explosius, vendre'l al Marroc per blanquejar roba i van afirmar que allà és difícil trobar-ne. Això és el que van explicar Youssef Aalla i Mohamed Hichamy als venedors de l'establiment Industrial Sabonera, on van comprar aquest material en dos cops, els dies 12 i 27 de juliol de 2017.

Ho han explicat els venedors aquest dimecres al judici dels atemptats de Barcelona i Cambrils a l'Audiència Nacional. Segons un dels testimonis, van afirmar que "rebaixarien amb aigua el peròxid d'hidrogen per vendre'l com a blanquejant". La compra es va fer amb el DNI del tercer acusat al judici, Said Ben Iazza.

Els testimonis han explicat que pretenien fer la compra sense factura, però ells s'hi van negar. Per fer la compra d'aquesta mercaderia perillosa cal fer una fitxa de transport i identificar l'origen, el destí, la matrícula del vehicle i el DNI del transportista.

El dia previ a la primera compra, l'11 de juliol del 2017, Mohamed Houli va acudir al mateix establiment interessat en 100 litres del producte i va donar la mateixa excusa, però tenia la documentació incompleta. L'endemà, qui va adquirir els 100 litres fou Youssef Aalla i va negar tenir relació amb la consulta del dia previ. A més, tots dos van preguntar si ho podien comprar sense l'IVA ni la factura. El material se'l van endur en furgonetes. La del 27 de juliol tenia tres neveres dins. Aquell dia Aalla i Hichamy en van comprar 240 litres.

Un altre botiguer, en aquest cas d’una empresa de Tortosa, ha explicat que va vendre 25 litres d’acetona a alguns dels terroristes, que no van voler factura. Li van dir que farien servir el producte per la neteja de treballs de fusta.

El venedor d’una botiga de pintures de Vic ha explicat que va vendre 175 litres d’acetona abans dels atemptats del 2017. El noi “era molt educat, parlava perfectament en català”. Setmanes abans un altre noi hi havia anat a comprar una garrafa de 25 litres. En aquest cas el comprador va explicar que volia el producte per omplir un dipòsit i netejar unes peces pel sistema d’immersió.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —