Pla general de la concentració, davant dels Jutjats de Girona.
Per ACN i Redacció
Publicat el 04 d’agost 2020

Més de 200 persones s’han concentrat davant dels Jutjats de Girona per protestar contra la sentència que absol els dos joves acusats de violar en grup una noia, el gener del 2017. “No estàs sola! Nosaltres et creiem!” han cridat els concentrats, mostrant el seu suport a la denunciant.

Membres de la Plataforma Feminista Gironina han llegit un manifest que clama contra “una justícia patriarcal que privilegia els homes”: “Si li haguessin robat la bossa de mà, ningú hauria dubtat de la seva declaració” .“No volem més manades impunes”, afegeixen.

Avui amb la @PlataformaFemi1 hem estat davant dels jutjats de Girona Per reclamar una sentència judicial justa per la violació que va patir la nostre germana gironina, el passat 2017. Després de 3 anys esperant, que et diguin no tens proves suficients no és just... #NomésSiÉsSi pic.twitter.com/HEErxKTqR4

Durant la concentració, també, una amiga de la noia ha llegit un escrit de la víctima en què critica la sentència: “No és fàcil ser jutjada com a botxí i no com a víctima, que et diguin que t’estàs inventant una cosa tan horrible”. També es dirigeix directament als magistrats: “Digui’m com es demostra un ‘no’ si les proves es desestimen? Si els jutges et diuen que et contradius perquè no recordes detalls roïns i morbosos?”. Finalment agraeix el suport mostrat en la concentració i diu que és precisament el que li dóna “força” per continuar endavant: “Vosaltres sou les meves ales: tots som una, els agradi o no”.

I és que el passat 29 de juliol, l’Audiència de Girona va absoldre els dos nois, que s’enfrontaven a 46 anys de presó per presumpta violació en grup, prop del pont de la Font del Rei. El jutge només ha condemnat a un d’ells a pagar 240 euros per robar el telèfon de la víctima. Segons va concloure la sentència “no queda acreditat que els acusats, actuant sols o conjuntament amb una tercera persona, obliguessin la noia a mantenir relacions sexuals en contra de la seva voluntat”. Sostenien que el relat de la víctima, recolzat per proves genètiques era “creïble”, però que al llarg del procés judicial havia incorregut en “contradiccions” que feien impossible “demostrar” l’acusació i que eren “insuficients” per destruir la presumpció d’innocència.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —