La 28a Mostra Internacional de Films de Dones s'adapta a la situació
Per ACN
Publicat el 01 de juny 2020

La 28a Mostra Internacional de Films de Dones es podrà veure a Filmin de l’1 al 14 de juny. A causa de la crisi sanitària del coronavirus, molts festivals han hagut de canviar de rumb i oferir una adaptació telemàtica del seu contingut. L’edició d’enguany de la Mostra Internacional de Films de Dones n’és un exemple. La programació fa protagonista a Ursula K. Le Guin, escriptora de literatura fantàstica, que inaugurarà el festival amb el documental The Worlds of Ursula K. Le Guin d’Arwen Curry. A més, inclou una activitat dedicada a l’escriptora amb la col·laboració d’Eulàlia Lledó, Helen Torres i Blanca Busquets, una convocatòria creativa dirigida a dones que els vingui de gust enregistrar les utopies en vídeos d’un minut.


També compta amb una selecció retrospectiva a Marta Rodríguez, documentalista i pionera en la defensa de drets de la població rural i indígena colombiana. Una selecció de setze films que formen un recorregut panoràmic de la creació contemporània i que ofereixen diferents formes de representar els subjectes col·lectius i les manifestacions diverses de l'escissió femenina.

El festival mostrarà, a través de les pel·lícules de la programació, temes i protagonistes tan variats com la denúncia de les lleis antiavortistes a Niña mamá d'Andrea Testa; la història d'un grup de teatre de dones d’un poble rural de Turquia a Queen Lear de Pelin Esmer; les revoltes d’una comunitat nepalesa de For Your Sake de Ronja Hemm; o el lideratge de les dones saharianes amb les seves comunitats a Laatash d'Elena Molina.


Així mateix, s'ha programat un film dedicat a artistes inspiradores de la cultura queer nord-americana, The Cancer Journals Revisited de Lana Lin. Altres films fan una immersió pels trajectes de la memòria com Playback. Ensayo de una despedida d'Agustina Comedi i Xulia de Lur Olaizola. 

La programació també té en compte els més petits i inclourà dues preestrenes: Les vides de Marona d'Anca Damian i el film d'animació premiat en diferents festivals internacionals iBinti de Frederike Migom.

L'equip organitzador del festival ha explicat que, encara que sigui en línia, s'organitzaran presentacions de les directores, xerrades i formacions, així com activitats infantils.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —