Manifestació plaça sant jaume
Per ACN
Publicat el 23 de maig 2020
Una cinquantena de persones convocades per la Plataforma 3 d'octubre s'han agrupat avui a la plaça Sant Jaume per exigir i denunciar un "segrest de les competències de la Generalitat". Des de l'organització afirmen que és tot un èxit que hagin aconseguit l'autorització del Ministeri de l'Interior per dur a terme la marxa, però limitant l'afluència de persones a mig centenar per mantenir les distàncies de seguretat. Els participants havien d'inscriure's a través del correu electrònic per no sobrepassar els límits i evitar així qualsevol risc d'aglomeració. D'altra banda, lamenten que les condicions "continuen essent una retallada del dret de manifestació". 
 
 
Des de l'inici de la proclamació de l'estat d'alarma, l'entitat creu que hi ha hagut "repetides vulneracions de drets fonamentals" que han estat imposades pel govern espanyol amb el suport de la conselleria d'Interior. La plataforma recorda que el dret de manifestació "només es pot prohibir des de raons fonamentades d'ordre públic i de perill per a persones i béns" i consideren que les mobilitzacions comunicades sempre han tingut en compte les mesures de seguretat i aforaments limitats.

També critiquen "l'aplicació d'una doble vara de mesurar" del govern espanyol. "Mentre col·lectius, plataformes, organitzacions polítiques i sindicals d'esquerra trobem tota mena de persecució, la dreta es manifesta sense cap mesura de seguretat i sota la permissivitat policial", lamenten.
 
 
— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —