Riders
Per ACN
Publicat el 04 de febrer 2021

Uns 300 repartidors s'han manifestat pels carrers de Barcelona contra l'anomenada 'llei rider' aquest dijous, segons dades de la Guàrdia Urbana. L'Associació Professional de Riders Autònoms (APRA) i Repartidors Units han convocat marxes a la capital catalana i a 10 ciutats més de l'Estat contra l'esborrany de la norma que planteja que la relació entre plataformes i repartidors ha de ser laboral i no mercantil.


Els manifestants rebutgen la condició d'assalariat i asseguren que volen seguir sent autònoms. Jordi Mateo, president d'APRA, ha negat a l'ACN que les plataformes com Glovo o Deliveroo siguin les impulsores del moviment contra la norma, que obligaria a aquestes empreses assumir més costos per treballador.

"Som els primers que volem un canvi, però que sigui reforçant el model d'autònoms, amb proteccions i tarifes justes. Volem ser autònoms amb millores. No tenim el suport de cap plataforma, ens hem organitzat per defensar el nostre lloc de treball i per no acabar amb contractes precaris o al carrer si la llei tira endavant", ha explicat Mateo, que creu que la nova regulació és "imminent".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —