Carrers de Leicester
Per EFE
Publicat el 30 de juny 2020

El govern britànic ha disposat el confinament a partir d'avui a la ciutat de Leicester (centre anglès), a causa de l'augment dels casos de la Covid-19, mentre que a la resta d'Anglaterra es manté la desescalada programada.


Els comerços que venen articles no essencials i les escoles romandran tancats i el pla per reobrir aquest dissabte, 4 de juliol, bars i restaurants a Anglaterra quedarà suspès a Leicester, una ciutat amb uns 400.000 habitants. Aquest és el primer confinament local, des que el govern comencés aquest mes amb la lenta suavització de les restriccions de moviment imposades a finals del mes de març per contenir la pandèmia del coronavirus al Regne Unit.

El 10 % de tots els casos positius de coronavirus a Anglaterra en l'última setmana corresponen a Leicester, segons va informar ahir a la nit el ministre de Sanitat, Matt Hancock, al Parlament. "Recomanem a la població de Leicester que es quedi a casa tot el que pugui i no viatjar tret que sigui essencial, des de i dins de Leicester", va afegir.


Les mesures imposades en aquesta ciutat romandran en vigor durant almenys dues setmanes i es revisaran de manera regular, amb la possibilitat d'estendre el confinament si resultés necessari per contenir els brots, va indicar el ministre.

Segons va explicar, els col·legis han estat tancats atès que els menors han resultat particularment afectats pel brot i hi ha risc que aquests puguin contagiar altres persones. "Per ser clars, els nens tenen un risc molt baix de sofrir la Covid-19, però hem estat mirant la proporció de nens que han donat positiu i, per tant, poden transmetre la malaltia", va assenyalar Hancock a la cambra baixa.

D'acord amb les autoritats municipals de la ciutat, Leicester ha registrat 3.216 casos confirmats, dels quals 944 les últimes dues setmanes,  des del començament de la pandèmia al març.

Segons les últimes xifres oficials, el Regne Unit va registrar ahir 25 noves morts per Covid-19, fins a un total de 43.575 morts des que va començar la pandèmia. També es van comptar 815 contagis de la malaltia en 24 hores.

La setmana passada, el govern va anunciar la reobertura de comerços que no són de primera necessitat, així com hotels, bars i restaurants, entre altres, a partir del 4 de juliol a Anglaterra, ja que les altres regions britàniques —Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord— decideixen les seves mesures. No obstant això, altres sectors com els gimnasos i els salons de bellesa hauran de romandre tancats.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —