Fum i flames després d'una ofensiva contra Gaza
Per EFE
Publicat el 14 de maig 2021

L'operació israeliana més important sobre Gaza, des de l'inici de l'escalada bèl·lica, ha consistit en 50 rondes de bombardejos per terra i aire en 40 minuts, segons ha detallat l'exèrcit. L'atac s'ha realitzat des de l'exterior sense que les tropes entressin a la Franja de Gaza, ha aclarit l'exèrcit, contradient les primeres informacions que apuntaven a l'inici d'una ofensiva terrestre.

En la massiva operació que ha començat a primera hora de la matinada, 160 avions, artilleria i infanteria han bombardejat intensament al llarg de l'enclavament contra objectius, segons l'exèrcit, pertanyents a les milícies palestines, principalment la xarxa de túnels subterranis on els seus membres es protegeixen durant els bombardejos israelians.

Almenys 119 persones han mort des de dilluns a Gaza, 31 d'ells nens, tot i que el número pot encara créixer, després de l'atac d'aquesta nit. L'exèrcit assegura que més de 30 dels morts eren membres de les milícies palestines. El portaveu del Ministeri de Sanitat ha informat que el nombre de ferits palestins és de 830.

Des de l'inici dels enfrontaments, les milícies han llançat més de 1.800 projectils cap a Israel, 430 d'ells fallits, que van caure en l'enclavament costaner, i dels quals la majoria van ser interceptats pel sistema antimíssils Cúpula de Ferro.

Set persones han mort a Israel, entre elles un adolescent i un nen de 6 anys, i anit una anciana va morir en caure quan corria per protegir-se dels coets a un refugi.

L'exèrcit va avançar que avui continuaria atacant objectius en l'enclavament i que "tenen intenció" de dur a terme una ofensiva terrestre: "Estem preparats per a fer-ho", ha dit el portaveu.

"Ho estem fent i ho continuarem fent amb molta intensitat. Aquesta no és l'última paraula i aquesta operació continuarà el temps que sigui necessari", ha advertit el primer ministre israelià Benjamin Netanyahu en un vídeo difós per les seves xarxes socials mentre es produïen aquesta matinada els bombardejos.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —