Hospital de campanya que s'ha instal·lat per atendre casos de Covid-19 i de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida
Per ACN
Publicat el 10 de juliol 2020
Temps de lectura 3 minuts

La xifra de persones ingressades amb Covid-19 als hospitals de la regió sanitària de Lleida ha tornat a pujar en les darreres hores i ara se situa en 84, segons ha informat el Departament de Salut. A Lleida, concretament, el nombre de pacients ingressats a l'UCI s'ha mantingut en 11, dels quals 6 són a l'Hospital Arnau de Vilanova i 5 a l'Hospital Santa Maria.

L'Arnau de Vilanova és el centre amb més increment del volum d'ingressos, que ja en té 46 a planta. La resta, 27 pacients, es troben a altres centres hospitalaris de la regió. D'altra banda, des de l'1 de juliol, les altes acumulades a l'Arnau són 38, mentre que al Santa Maria n'hi ha 1.

Protesta del personal sanitari a les portes de l'Hospital Universitari Santa Maria de Lleida, 15 de juny 2020. Font: ACN

Microconfinament selectiu al Segrià 

La Cambra de Comerç de Lleida considera que el confinament perimetral del Segrià "no garanteix una solució eficaç" i aposta per microconfinaments selectius que permetrien fer unes accions "més quirúrgiques i més efectives, sense afectar a la resta de l'activitat ciutadana i empresarial". A més a més, també adverteix que un confinament domiciliari a tota la població del Segrià generaria un impacte sobre els sectors empresarials, concretament sobre el comerç i l'hostaleria, i que "provocaria el tancament definitiu de molts establiments".

L'ens cameral i altres organitzacions empresarials del territori treballen en una proposta de pla de xoc per revertir la situació econòmica actual. Des del comitè de crisi de la Cambra de Comerç de Lleida s'ha expressat el seu "descontentament" per la gestió que les administracions estan duent a terme, ja que "la improvisació en la presa de decisions dels responsables ha provocat una desconfiança i un neguit en els sectors empresarials i ciutadans lleidatans".

Jaume Saltó, president de la Cambra de Comerç de Lleida i de Pimec Lleida. Font: ACN

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —