Un 85% dels catalans està d'acord amb què es decretés l'estat d'alarma
Per ACN
Publicat el 22 d’octubre 2020
Temps de lectura 2 minuts

Un 85,4% dels catalans està d'acord amb què el govern espanyol decretés l'estat d'alarma durant la crisi del coronavirus, segons es desprèn de l'enquesta Òmnibus 2020 del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) publicada aquest dimecres. Amb tot, un 31,3% creu que l'estat d'alarma "i la conseqüent centralització de competències" ha afavorit "poc" en la resolució de la crisi, un 26% considera que ha ajudat "bastant", un 9,7%, "molt", i un 26,1% creu que "gens". Tot i això, l'aplicació de la mesura es considera "adequada" per un 41% dels enquestats, i un 34,6% creu que encara s'hauria de mantenir. L'enquesta també mostra com la majoria aprova, a grans trets, la gestió de la pandèmia de la Covid-19 feta pel Govern i també la de l'executiu espanyol.

Un 6,1% dels enquestats creu que l'estat d'alarma no s'hauria d'haver declarat en cap moment, i un 12,2% opina que fins i tot s'hauria d'haver decretat abans del que es va fer. Pel que fa a la qüestió de si el govern espanyol hauria d'aportar més recursos a les comunitats autònomes per a millorar el finançament de la sanitat, un 92,6% creu que sí.

Una enquesta feta al juliol

L'enquesta, feta a 1.500 persones entre el 13 i el 22 de juliol, demana una valoració pel temps que cada executiu va trigar en aplicar mesures o una valoració de les mesures de confinament, entre d'altres conceptes. 

En aquest sentit, un 51,4% suspèn l'executiu de Pedro Sánchez pel temps que va tardar en aplicar mesures, amb una nota mitjana de 4. En aquesta variable, un 64,5% aprova la Generalitat, amb una nota mitjana de 5,16. Pel que fa a les mesures de confinament del govern espanyol, un 72% les aprova i aconsegueix una nota mitjana de 5,86. Les de la Generalitat són avalades per un 75,9%, amb una nota mitjana de 6,20.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —