A Andorra ja no hi ha casos de Covid-19
Per EFE i Redacció
Publicat el 10 de juliol 2020

El ministre de Salut andorrà, Joan Martínez Benazet, ha confirmat que a Andorra ja no hi ha cap pacient contagiat per coronavirus després que els resultats de les últimes proves PCR practicades al darrer pacient infectat n'hagin confirmat la recuperació, segons ha informat l'Agència de Notícies Andorrana.

Quatre mesos després de la irrupció de la pandèmia, Andorra acumula 52 morts per Covid-19 i 855 persones que l'han patida. L'últim malalt detectat va ser el 18 de juny. Ara fa un mes, al Diari de Barcelona vam conversar amb Xavier Espot, cap del Govern del Principat d'Andorra, el qual ens va donar algunes claus de l'èxit del control de la malaltia al país veí.

"Andorra és un país amb unes especificitats molt concretes, amb una població que no arriba als 80.000 habitants. Un territori petit i enclavat i una trama urbana contínua que han facilitat la presa de determinades decisions en la gestió d'aquesta crisi", apuntava Espot. L'estratègia andorrana es va basar en la voluntarietat dels seus habitants, dels quals un 90 % es van sotmetre a dos testos d'anticossos. Així doncs, més de 60.000 persones del total de 77.796 habitants d'Andorra van participar en aquests tests massius que van permetre una detecció i un control de la malaltia molt més ampli que en altres països del continent.

Espot es va mostrar orgullós de la gestió de la pandèmia, encapçalada pel ministre de Salut, Martínez Benazet, el qual, a més a més, és metge especialitzat en pneumologia, la qual cosa va aportar un "valor afegit innegable". A la conversa amb el Diari de Barcelona, el president va considerar que el tracte que han fet al país de la crisi sanitària, social i econòmica farà que arribin moltes oportunitats de cara a l'obertura amb altres zones del món i la cohesió entre els habitants.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —