Pont Gènova
Per EFE i Redacció
Publicat el 22 de juliol 2020

El nou pont Morandi de Gènova, que va començar-se a construir després que l’anterior s’esfondrés l’agost del 2018, s’inaugurarà entre l’1 i el 5 d’agost. Així ho ha anunciat l’alcalde de la ciutat i responsable de gestionar el projecte, Marco Bucci. Tal com ha declarat als mitjans, han “avançat la data d’inauguració” i, actualment, estan “realitzant les últimes proves”. Ara, preveuen parlar amb la Presidència de la República italiana per a determinar quin dia seria l’idoni per obrir-lo.

 

L'obra, està sent realitzada pel consorci entre Salini Impregilo i Fincantieri.

 

 

L'antic pont Morandi, que va rebre el nom del seu enginyer, Riccardo Morandi, va comportar la mort de 43 persones i 600 persones més van perdre les seves llars; quan una secció de 200 metres va caure, així com tres columnes que el sostenien.

 

Moment de l'esfondrament del pont. 

Estava sent gestionat per Autostrade per l’Italia, una filial d’Atlantia, empresa participada per la família Benetton i sòcia d’ACS a l’espanyola Abertis; que recentment ha arribat a un acord amb el govern italià per tal de sortir del capital i ser nacionalitzada. Aquesta arriba dos anys després que el Moviment 5 estrelles reclamés retirar les concessions a Autostrade, ja que la considera culpable de l'esfondrament per no haver realitzat les revisions pertinents. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —