'Aachoo!!'
Per Redacció
Publicat el 21 de desembre 2020

Una dona gran amb un mocador al cap i el bastó a terra, a qui li surt volant la dentadura postissa per un esternut, aquesta és la nova obra de Bansky, titulada amb l'onomatopeia Aachoo!!, a Vale Street (Bristol) el carrer més empinat d'Anglaterra. Una mostra que fa l'artista de com és l'esperit del 2020 i com la covid-19 es propaga, amb força, persona a persona.

L'obra va aparèixer al lateral d'una casa de Vale Street, un carrer que té un pendent de 22 graus que obliga els residents a lligar els seus cotxes als fanals durant els mesos d'hivern, i on a cada Pasqua es fa una competició de llançament d'ous. L'artista juga amb la inclinació del carrer per aconseguir un efecte òptic clar: l'esternut d'una àvia sense mascareta que escampa el virus, la seva dentadura, i inclús fa l'efecte que la força de l'esternut empeny les cases del cantó. El misteriós artista britànic, de nom i identitat desconeguda, va confirmar la seva autoria mitjançant una fotografia publicada a la seva pàgina web i al seu Instagram. 

 

El valor de la casa

Com ha succeït amb altres obres de l'activista els veïns s'han encarregat de protegir el grafiti i obra d'art, cobrint-la amb una peça d'acrílic transparent, abans que algú ho pugui fer malbé. Concretament, la propietària de la casa estava a punt de vendre-la per 350.000 euros, però ha paralitzat la venda després que es disparés el seu valor fins a 17 vegades més, ara s'ha revalorat a 5,5 milions d'euros.

Protecció de Bansky

Verisure i Arlo, dues empreses de seguretat, s'han unit per protegir les obres d'art de Bansky i ofereixen un "Paquet de Protecció Bansky" que enviarà un equip per instal·lar un sistema de seguretat per protegir l'obra d'art nova verificada. Així és com ho han fet amb la nova obra Aachoo!!.

En un comunicat les empreses asseguren que "la propietat està ara protegida pel sistema d'alarma monitorada instal·lada per vigilar l'obra mestra i donar tranquil·litat als propietaris", després que es destruïssin obres d'art de l'artista per falta de seguretat. Es tracta d'un equip de 24 hores que en menys d'una hora, després de rebre la consulta, enviarà un expert perquè hi instal·li el sistema de seguretat, de forma gratuïta.

Activisme de Bansky

Aquesta no és la primera obra d'art que ha realitzat el grafiter durant la pandèmia, de fet, l'artista ha estat força actiu aquest any. Fa només dos mesos va confirmar que era seu el mural de Nottingham d'una noia jugant amb una llanta, i el juny passat l'artista va decorar els trens de metro de Londres amb les rates esternudant, que les autoritats van netejar perquè violaven la seva política antigrafiti.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —