VÍDEO| Abarka: trencar els estereotips africans a través de la gastronomia - Diari de Barcelona


TRANSFORMACIÓ SOCIAL
Abarka: trencar els estereotips africans a través de la gastronomia
Abarka és una cooperativa d’iniciativa social i sense ànim de lucre que té com a objectiu la creació d’oportunitats per a persones racialitzades i posar en valor totes les cultures africanes. Nascuda el desembre del 2020, la totalitat de la seva plantilla són persones migrades i racialitzades, fet que permet trencar el patró de les iniciatives socials paternalistes que perpetuen l’estereotip de tractar el col·lectiu com si no fos capaç de solucionar els seus propis problemes.
Des del seu restaurant, ubicat al carrer Guadiana del barri de Sants, Abarka ofereix una carta on la totalitat de la seva oferta és originària d'Àfrica. Per no reduir-se simplement a hostaleria de tipus africà, els noms dels plats i les begudes no es tradueixen. A més, quan se serveixen a taula, també se n’explica quina és la cultura d’origen. Una manera efectiva de posar en valor la tradició culinària pròpia amb la seva pròpia llengua.


