Absolta Tamara Carrasco del delicte de desordres públics. La fiscalia demanava set mesos de presó per "incitació a desordres públics".
Per ACN i Redacció
Publicat el 07 d’octubre 2020

El Jutjat Penal número 25 de Barcelona ha absolt l'activista dels CDR Tamara Carrasco del delicte d'incitació a desordres públics pel qual l'acusava la fiscalia, que demanava set mesos de presó.

La magistrada considera que no s'ha pogut provar que Carrasco enviés, el març del 2018, un àudio sobre possibles accions dels CDR a ningú més que al seu grup d'amics. Tampoc que el difongués a través de l'aplicació Whatsapp. Considera també que no hi ha proves que ella exercís funcions de coordinació dins dels CDR. 

Tamara Carrasco va ser detinguda l'abril del 2018 i inicialment va ser investigada per rebel·lió i terrorisme per l'Audiència Nacional. El novembre del mateix any, el magistrat Diego de Egea decidia enviar el cas als jutjats catalans per un delicte de desordres públics. Tot i això, va mantenir sobre Carrasco l'obligació d'estar confinada al seu municipi.

Sis mesos més tard, l'Audiència de Barcelona va acordar que fos el Jutjat d'Instrucció número 24 de Barcelona i no el Jutjat d'Instrucció número 1 de Gavà qui es fes càrrec de la causa contra Carrasco. A finals de maig del 2019, després de més d'un any, el Jutjat d'instrucció número 24 de Barcelona ordenava l'aixecament del confinament de Carrasco.

Tamara Carrasco s'ha pres la notícia amb humor responent a un tuit del TSJC.

 

L'advocat de Tamara Carrasco, Benet Salellas, , ha qualificat de "molt positiva" la sentència. D'una banda, perquè la jutgessa critica l'actuació de la Guàrdia Civil durant la investigació i qualifica com a "absolutament incomprensible" que no expliqués l'origen de l'àudio que era la base de l'acusació i que s'hi atribuïa a Carrasco. D'altra banda, perquè la sentència "revoca tot el missatge criminalitzador que s'ha volgut construir a l'entorn dels CDR". "La jutgessa diu que els actes que Tamara explica a l'àudio i que els CDR van fer durant el mes de març eren legals i que no hi havia cap conducta delictiva a retreure", afegeix. Salellas assenyala que l'absolució no s'ha fet per dubtes o per discussions sinó per "la premisa major", perquè la conducta que proposaven els CDR i on participava Tamara Carrasco "era totalment legítima" en exercici del dret a reunió.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —