- vídeos -
Mentre les institucions intenten girar cap a un capitalisme verd, són moltes les iniciatives locals que proposen un canvi des dels marges del sistema
Per Helena Castellà Batllori , Sara Fontserè i Víctor Sanz Guerrero
Publicat el 25 d’abril 2022

Des de les institucions s’anima a la població a fer front al canvi climàtic amb petites accions individuals com, per exemple, reciclar, comprar a botigues ecològiques o deixar de banda el vehicle privat i agafar el transport públic. Sovint aquests actes xoquen de ple amb els elevats nivells de contaminació que emeten les grans empreses i la falta d’unes polítiques estrictes i immediates, tal com demana reiteradament l’ONU i la comunitat científica. D’aquesta contradicció pot acabar naixent una desafecció d’una part de la societat, que pot arribar a pensar que els seus actes no influiran a la causa, com és el cas de l’Aina Martínez, amb qui parlem en aquest reportatge.

Segons un estudi de Carbon Disclosure Project, organització referent en el tractament de les dades sobre el diòxid de carboni, tan sols 100 empreses són les responsables del 70% de les emissions de CO2 a tot el món. El transport i les activitats residencials són les responsables del 30% restant. L’organització ecologista Greenpeace atribueix la major part de responsabilitat a les grans empreses, però també apel·la a no deixar de banda accions individuals com el reciclatge.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —