Aconsegueix, en menys de 24 hores, els 20 mil euros de crowfounding pels 200 xais morts en una granja de Tavèrnoles atacats per uns gossos
Per Redacció
Publicat el 10 de febrer 2021

En menys de 24 hores, la iniciativa #FemRamat ha aconseguit recaptar els vint mil euros de micromecenatge que necessitaven per compensar les pèrdues de la granja Mas Serrabou, a Tavèrnoles. I és que dissabte al matí, el propietari de la granja va trobar 200 xais morts del seu ramat, superant unes pèrdues de més de 20 mil euros.

A hores d'ara es treballa amb la idea que els animals van ser atacats per uns gossos. Segons explica al Diari de Barcelona l'alcalde de la població, Carles Banús, "mantenim aquesta idea perquè tant agents rurals com caçadors, que hi entenen molt, ho han verificat. Dels 240 xais del ramat, 20 o 30 van ser mossegats directament pels gossos, i la resta van morir ofegats o asfixiats contra la paret". Banús també comenta que els gossos es devien haver escapat d'una granja o una casa, ja que ni abans ni després dels fets no se'n va veure cap voltant per allà.

Iniciativa solidària

Des del moment en què es van donar a conèixer els fets, veïns de la població i coneguts es van bolcar a ajudar el pagès. Una amiga seva, la Isabel Pérez Vidal, va decidir llançar una campanya de micromecenatge a través de TotSuma, #FemRamat, en què establien recaptar 21 mil euros en 41 dies. En menys de 24h, però, van aconseguir arribar a la xifra que necessitaven. "El primer tuit que vaig fer sobre la tragèdia dels xais era per informar i per demanar col·laboració, per si algú havia vist alguna cosa. Aquest tweet ho va petar, i com que molta gent volia ajudar, se'm va ocórrer fer el micromecenatge", explica al DdB.

"El que vam establir al micromecenatge eren els 20 mil euros de les pèrdues dels xais, però fins i tot alguns pagesos em van dir que era poc. En qualsevol cas, com que estem rebent més donacions, hem pensat altres iniciatives per fer", diu la Isabel. Des de la granja, informen a través del compte de Twitter El ramat de Mas Serrabou de les millores que hi faran perquè això no torni a passar.

Cap d'ells s'esperava aquesta ràpida i càlida resposta a través de Twitter, ni aquesta onada de solidaritat cap al món rural. Fins i tot el president Quim Torra va fer una piulada en què donava suport a la causa. 

 

"La pagesia i la gent que viu al món rural són els que viuen de la terra i ens ajuden a mantenir prats, boscos i camps funcionant i treballant. Voluntàriament o involuntàriament, els que decidim viure en pobles rurals és perquè ens estimem l'entorn i la nostra feina està encarada a això, a preservar-lo i treure'n un rendiment", explica l'alcalde de Tavèrnoles.

Segons ell, s'ha de donar sempre el suport que els falta, i encara més en aquests casos. "Gent com en Cesc, un nano de 38 anys que té diferents explotacions ramaderes, no només xais, i que amb la seva voluntat vol agafar un negoci familiar i tirar-lo endavant, se l'ha d'ajudar, tal com ell ajuda que no hi hagi camps o prats abandonats, o boscos que no s'hi pot passar".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —