Una de les veïnes ocupants d'un pis al número 42 del carrer Gayarre, al seu balcó aplaudint els manifestant
Per ACN
Publicat el 09 de desembre 2020

El Grup d'Habitatge de Sants ha denunciat aquest dilluns que les famílies del Bloc Gayarre de Sants, a Barcelona, han rebut "amb només dos dies d'antelació" un ordre de desnonament amb data oberta del 7 al 22 de desembre. Critiquen que aquest nou llançament es fa "desentenent-se del decret llei d'emergència sanitària del Govern central i anticipant-se a la signatura d'un decret llei que imposi una moratòria dels desnonaments a tot l'Estat". Els activistes asseguren que hi viuen "quatre dones amb menors a càrrec, una amb un nadó" i que estan vivint "una autèntica tortura veient com just abans de les dates de Nadal poden venir qualsevol dia a tombar la porta de casa seva".

En un comunicat afegeixen que no se'ls ha donat "cap alternativa habitacional digna, i s'ha fet cas omís a la demanda d'un lloguer social que han deixat clara des de la recuperació del bloc l'any 2019". També denuncien que el propietari "s'ha negat a negociar i oferir una solució a les veïnes".

Reclamen al govern espanyol "l'aturada total" dels desnonaments, a l'executiu català "que aturin la data oberta i no siguin còmplices enviant els dispositius policials dels mossos", i al consistori "que es posicioni públicament en contra d'aquesta barbàrie, i prengui el compromís amb les veïnes de trobar una solució permanent i digna d'habitatge".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —