La història de com una addicta a la moda es va convertir en addicta al Tik Tok
Per Sara Sans
Publicat el 19 d’agost 2020

La pàgina de ‘Per a Tu’ (FYP) de TikTok està començant a desquadrar els meus horaris. Et presenten vídeos aparentment inofensius que només poden tenir una durada màxima de 60 segons i no sembla que et puguin treure massa temps, oi? Doncs sí, te’l treuen. I si utilitzes més TikTok, l'app coneix encara més allò què t’agrada, i per tant més contingut personalitzat et mostra. Bé, estem acostumades a això per culpa d'Instagram. Però l'algoritme de TikTok és encara més salvatge. Creu-me. 

Exactament això m’ha passat a mi. Al principi no m’hi estava massa temps perquè molts dels vídeos que veia no m’interessaven, però quan TikTok va descobrir que m’agradava el món de la moda, va tenir el gran gest d’oferir-me NOMÉS gent guapa que vestia molt bé. I com puc dir no a això? Doncs no, no he fet. I ara em passo tot el dia a TikTok veient a persones que, en menys de 60 segons, aconsegueixen posar en ridícul el meu armari. 

El rei

El que per mi és el trend més icònic de la comunitat de fashionistas a TikTok és el #chinesestreetfashion: clips en càmera lenta de fanàtics de la moda caminant pels carrers de Shanghai, Pequín o altres ciutats xineses. No sé si són els outfits o la seva manera de caminar però a mi aquesta gent m’imposa i em semblen súper guais.

@marstruck

too much swag ? ##chinesestreetfashion ##chinesetiktok ##learnontiktok ##tiktokpartner

♬ Street Fashion Game - ftp_jimpix
@marstruck

downloaded chinese tiktok (##douyin) today & WOW. ib: @elly.xia ❤️ ##chinesestreetfashion ##chinesetiktok ##FashionFavorites

♬ Street Fashion Game - ftp_jimpix

Però com amb tot, sempre hi ha algú disposat a donar la volta a les tendències d'últim moment i fer la gracieta. Aquests són els vídeos que després acaben a Twitter, la xarxa social que representa la noia graciosa del típic grup d'amigues.

@ashsam204

@leng_ashlee my sister always making me laugh ? ##viral ##fyp ##foryoupage ##family ##funny ##streerwear ##chinesestreetfashion

♬ How You Like That - BLACKPINK

De televisió a TikTok

Els departaments de vestuari de les grans produccions cinematogràfiques ja poden espavilar. A tots vosaltres, espero que estigueu mirant TikTok i apuntant a les vostres llibretes tots els exemples que se us presenten. Outfits inspirats en sèries de Netflix, en gèneres cinematogràfics o en personatges de grans films com Star Wars o Harry Potter són els protagonistes del "What I'd Wear As..." challenge, que consisteix a recrear totes aquestes pel·lícules a través de la moda.

@elvir_aljicevic

What i’d wear if i was in...??? Tag @netflix ??? ##foryou ##netflix ##foryourpage ##viral ##outfits ##letsgo ##makeithappen ##together ##loveyou

♬ Stunnin' (feat. Harm Franklin) - Curtis Waters
@the.navarose

idk if this has been done already but if u do this tag me! ? what I’d wear in movies ##mystyle ##tiktokfashion ##whatidwear

♬ Stunnin' (feat. Harm Franklin) - Curtis Waters

Aprofito per recomanar la sèrie Suits, que ha aparegut en un dels TikTok anteriors. Ja que parlem de moda només diré que el vestuari d'aquella sèrie, tant d'homes com de dones, és increïble. Infal·lible si mai vols fer veure que tens moltíssima classe i poder. Afegeixo descaradament un TikTok del Harvey Specter, personatge de la sèrie interpretat per Gabriel Macht perquè si això no et convenç a veure-la jo ja no sé què ho farà.

@lara.machin

##boredvibes ##houseoftiktok ##xyzbca ##foyoupage ##quarantine ##quarantinelife ##coronavirus ##foryou ##fyp ##suits ##harveyspecter

♬ original sound - xxlong_range_sniperxx

Una lliçó

TikTok també coneix la famosa frase de "fashion is all about confidence" i aquesta última tendència ho demostra. Consisteix a comparar la teva manera de vestir quan "t'importava el que la gent pensés de tu i només volies quedar bé" respecte ara, que passes de tot i tens confiança en tu mateix.

@reylanlanuzga

IG: Rey Lan Ib: @carew_ellington ##fyp ##style ##foryou

♬ ben10 x mean girls by calligatorrr - calligatorrr

No necessites grans quantitats de roba ni marques cares per vestir bé però, si t'agrada el món de la moda i te'l creus, pots fer que tot funcioni. Aquest últim repte demostra com és d'important confiar en un mateix i no deixar-te portar per les opinions dels altres. Tant la indústria de la moda com també el món del TikTok no són precisament els més respectats i sovint es menyspreen, però que això no t'impedeixi gaudir d'allò que t'agrada. 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —