Focs
Per ACN
Publicat el 31 de desembre 2020

Barcelona acomiadarà l'any 2020 i donarà la benvinguda a 2021 amb unes campanades que es podran seguir des de tots els districtes i amb un espectacle de focs artificials visible des de la major part de la ciutat, que serà llançat per la pirotècnia Igual.

Coincidint amb les 12 campanades, es llançaran 12 palmeres brillants a cadascun dels 10 districtes de Barcelona: Ciutat Vella, Eixample, Sants-Montjuïc, Les Corts, Sarrià-Sant Gervasi, Gràcia, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí. Després, arrencarà l'espectacle de focs artificials llançats des del Castell de Montjuïc. En total, durant aquest 900 segons d’espectacle es llançaran 1.506 Kg de pólvora dins de 6.469 artefactes pirotècnics.

Pere Anglada, cap tècnic de l'ICUB, ha explicat que la diferència respecte altres anys és la covid-19. Abans es feia amb públic a l'Avinguda Maria Cristina i aquest any han buscat llocs de Barcelona per apropar la celebració als barcelonins i "tothom ho pugui veure" des de casa seva la pirotècnia.

Després de l’espectacle de focs simultanis que es va fer en el piromusical de la Mercè, es farà un llançament coordinat amb les dotze campanades. Des de cada punt de districte es llançaran simultàniament les campanades. Primer es podrà veure els 4 quarts amb avisos de foc i a continuació cada campanada serà una palmera d’un color diferent. Es farà en espais oberts dels 10 districtes de la ciutat però no es donarà a conèixer el lloc exacte per qüestions de seguretat.

Albert Rovira, responsable del departament d'espectacles de Pirotècnia Igual, explica que primer s'escoltaran els quarts, que són una "traca de deu trons", i després s'escoltaran les campanades amb una diferència de tres segons i es veuran 12 palmeres brillants. A més que soni a cada districte, a Montjuïc també es veurà.

Espectacle de focs
Les campanades descentralitzades marcaran l’inici d’un espectacle de focs artificials que, per primera vegada, es llançaran des de la part més alta de la muntanya de Montjuïc per tal de ser visibles des de la major part de la ciutat. Seran 15 minuts de focs artificials a un ritme potent i una alçada suficient perquè el públic gaudeixi d’una visió espectacular fins i tot des de la llunyania. "És un castell de focs que mai s'ha vist amb gairebé mig kilòmetre de llargada amb alçades de 200 metres", ha destacat Anglada.

Rovira ha dit que l'espectacle s'ha preparat d'una forma més tradicional. "És un espectacle de celebració més tradicional sense la sincronització musical i amb efectes amplis agafant els 400 metres que té el fossar". Ha apuntat que han fet servir els coets més grossos que permet aquest espai. El més gros, ha detallat, és de 250 mil·límetres. Es busca el màxim espectacular possible, ha assegurat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —