Peter Green (1946-202)
Publicat el 26 de juliol 2020

Now when I talk to God
I know he understands
He said "stick by me and I'll be your guiding hand"
But don't ask me what I think of you
I might not give the answer that you want me to

Així resa Oh Well (1969), cançó de la mítica banda dels 70, Fletwood Mac. Ens acomiadem del seu autor, Peter Green, que ha mort mentre dormia la passada nit als 73 anys. "Ara quan parlo amb Déu, sé que ho entén. Va dir 'estigues amb mi i jo seré la teva ma guiadora'", sembla una  sort de premonició subtil, una promesa feta fa més de 50 anys.

Peter Green (Londres, Anglaterra, 1946) va fundar Fletwood Mac el 1967 amb els seus amic de Bluesbreakers, Mick Fletwood i John McVie, el guitarrista Jeremy Spencer i el baixista Bob Brunning, però no va ser fins 1968 quan, finalment, van debutar com a banda. En els tres anys que va romandre a Fletwood Mac, va destacar com a principal compositor, amb cançons com Black Magin Woman, Man of the World o la instrumental Albatross, número 1 de la banda al Regne Unit. El grup es va consolidar com un dels més importants del blues britànic.

Però com molts dels seus contemporanis artistes, Green es va veure envoltat en el context de drogues i disbauxa que eren la dècada dels 70. Consumidor habitual de LSD i amb una aparença de barba, túniques i crucifixos, es va fer un lloc dins l'excentricitat del moment. Anys després se sabria que la seva salut mental va patir, diagnosticat amb esquizofrenia paranoide. El motiu del seu comiat de la banda el 1970 és incert; s'especula que en comptes d'una retirada voluntària podria haver estat un comiat forçós per part dels altres membres del grup.

Malgrat això, la carrera de Green no comença i acaba amb Fletwood Mac. Prèviament, havia substituit Eric Clapton en John Mayall & the Bluesbreakers durant tres concerts, fins que Clapton es va retirar de la banda i Green va ocupar el seu lloc com a guitarrista. Sens dubte, i malgrat les crítiques, això li va comportar certa repercussió dins l'escena musical britànica. Després del seu pas per Fletwood Mac, Peter Green continuaria com a músic, col·laborant com artista convidat en diverses produccions d'artistes de rock, blues i blues rock, com, per exemple, B.B. King.

El 1977 seria focus de la premsa sensacionalista anglesa després de ser arrestat per amenaçar amb un rifle el seu mànager de Fletwood Mac, segons els informes policials. Derivat d'aquest incident, va ser condemant a internar-se a un hospital pisquiàtric. Però durant el seu llarg tractament, la seva vida va continuar: el 1978 es casaria i, poc després, tindria una filla.

Després de 8 anys d'inactivitat discogràfica, el 1979 va rellançar la seva carrera professional. Va signar amb el segell PVK i va llançar l'àlbum In the Skies, al que li seguirien tres àlbums d'estudi i un recopilatori. El 1983 va fundar la banda de blues rock Katmandu, que només duraria un any, i que seria el seu últim projecte abans de retirar-se altre cop. Retornaria el 1995 amb Peter Green Splinter Group, amb cert èxit fins 2004, quan es van separar.
La seva última aparició pública com a músic va ser el 2010, durant el tour Peter Green and Friends per Europa i Austràlia.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —