Els aeroports es preparen per exigir PCR i fer tests d'antígens
Per EFE
Publicat el 22 de novembre 2020

Els aeroports espanyols es preparen per exigir a partir de dilluns 23 de novembre una prova PCR negativa realitzada en les 72 hores prèvies a l'arribada al país als passatgers que vinguin de països considerats de risc, i per a realitzar test d'antígens a aquells qui no la tinguin, que s'exposen a una sanció.

Espanya demanarà aquest dilluns als viatgers procedents de països i zones de risc (una llista que s'actualitza cada quinze dies a les webs del govern i de Spain Travel Health), independentment de la seva nacionalitat o lloc de residència, una PCR negativa feta en les 72 hores prèvies a l'arribada a Espanya per poder entrar al país.

Aquesta mesura se suma als controls que per contenir la pandèmia de coronavirus es duen a terme actualment a tots els passatgers internacionals en els punts d'entrada, de tal manera que es manté el control de temperatura, el control visual, i el control documental (el formulari de control sanitari), segons la normativa establerta pel Ministeri de Salut.

El procediment

Els passatgers que arribin als aeroports s'hauran de dirigir a les finestres de control, en les quals hi ha uns cartells amb la llegenda "foreign health authority" i on membres de Sanitat Exterior s'encarregaran de rebre i analitzar les PCR que portin.

En cas que els viatgers no portin la PCR amb ells, poden ser sancionats i hauran de fer-se un test d'antígens al mateix aeroport, on obtindrà el resultat de la prova en un termini d'aproximadament una hora.

Per això, s'han habilitat unes zones d'espera, una per a abans de fer-se el test i una altra per esperar a conèixer el resultat; una sèrie de sales en les quals el personal mèdic realitzarà les proves i un altre espai d'aïllament per persones que puguin donar un resultat positiu en aquest test d'antígens.

A més, s'ha disposat un nou punt de control secundari per, si falta algun tipus de documentació que complementi, poder-la fer allà amb l'ajuda de personal especialitzat.

Els aeroports ja tenien un dispositiu implementat per als controls sanitaris, que ara es veurà ampliat per realitzar aquests tràmits i els tests, en cas de ser necessari.

Si el passatger dóna negatiu, podrà continuar el seu viatge amb normalitat, i si dóna positiu s'activaran els protocols d'alerta sanitària establerts en coordinació amb les comunitats autònomes, i se'l derivarà a un centre sanitari.

Els controls sanitaris a l'arribada a Espanya són d'obligat compliment. Negar-s'hi implica l'aplicació d'una sanció.

Formulari de control sanitari

Una altra novetat és el formulari de control sanitari, que tot viatger ha d'omplir abans de la seva entrada al país, inclourà, a partir d'ara, una pregunta sobre si es disposa d'una PCR negativa realitzada en les 72 hores prèvies a l'arribada al país.

El document ha de ser original, redactat en castellà o anglès i en format paper o electrònic.

En el cas que el formulari no s'hagi pogut omplir telemàticament, a través del codi OR generat a la web del Spain Travel Health, es podrà presentar en format paper abans de l'embarcament, en aquest cas haurà d'anar acompanyat del document acreditatiu original de la realització de la prova diagnòstica.

Els passatgers que mostrin la seva PCR negativa podran abandonar l'aeroport a no ser que els controls de temperatura o documentals detectin algun símptoma o sospita de Covid-19. Aleshores, caldrà fer un test ràpid d'antígens al mateix aeroport.

La important caiguda del tràfic als aeroports a causa de la Covid-19 i el fet que els passatgers se solen informar molt bé dels requisits que necessiten abans de viatjar fa preveure que tota l'operativa es podrà realitzar amb normalitat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —