Aforament complet, just pel clàssic - Diari de Barcelona
FUTBOL
Aforament complet, just pel clàssic
Els estadis ja poden omplir el 100 % dels seients, després d’un any i mig de restriccions

El Govern ha aprovat, finalment i un parell de setmanes més tard que la resta de comunitats, posar fi a les restriccions d'aforament que, des de fa un any i mig, perseguien clubs de futbol, teatres i altres esdeveniments. La casualitat ha volgut que ja en la primera setmana (de fet, al tercer partit al Camp Nou) els aficionats del Barça puguin omplir l’estadi per rebre la visita del Reial Madrid. Una altra cosa és si, donat l’estat d’ànim de la ‘culerada’, el camp s’omple o no.
Les queixes sobre les restriccions van durar fins dimarts de la setmana passada perquè el Procicat només permetia el 60 % d’aforament als estadis, mentre que el govern espanyol les va eliminar completament. De fet, fa un parell de setmanes que Joan Laporta, el president del FC Barcelona, lamentava que Catalunya fos l’única comunitat on encara no es permetés l’aforament complet als estadis de futbol. La directiva de l’Espanyol també va reclamar a Aragonès que seguís l’exemple de la resta de comunitats per poder obrir el RCDE Stadium al complet.
El club blaugrana va optar per rebaixar un 30 % el preu de les entrades contra el Dinamo de Kiev per incentivar la tornada del públic al Camp Nou. Tot i aquesta iniciativa, només es van omplir 45.000 seients, el 50 % de l'aforament total, quan en un partit de Champions s’esperaria que fos molt més. En canvi, en el seu primer partit després de l’obertura, tot i ser una jornada de Lliga contra el València, hi van assistir uns 47.000 espectadors.
Els clubs més petits
Però no només es va veure afectada la primera divisió catalana. Els equips més petits de Segona o de la Segona Divisió RFEF - antiga tercera divisió - també han patit de forma severa aquest tipus de restriccions. Roger Graells, cap de premsa de la Unió Esportiva Sant Andreu, explica que les restriccions els han afectat molt, “fins i tot més que equips de primera o segona divisió, ja que la majoria dels ingressos provenen dels socis i de les entrades que puguis vendre”.
Que els estadis estiguessin tancats durant bona part de la temporada “va fer que molts socis es donessin de baixa”, argumenta Graells. Per aquest motiu la tornada a la normalitat no ha deixat l’empremta que es podia preveure en altres clubs amb més pressupost.
En el cas del CE Europa, Jordi Vela, gerent del club, ha declarat al Diari de Barcelona que “estan a l’espera d’aquest cap de setmana, ja que serà la primera jornada a casa sense restriccions d’aforament”.
Sou la millor afició del món \uD83D\uDC99\uD83E\uDD0D pic.twitter.com/jR2gpHqFPX
— Club Esportiu Europa (@CEEuropa) October 16, 2021
En tot cas, Vela assenyala que les restriccions tampoc els han perjudicat tant quant al nombre de públic que podia assistir a l’estadi; “el nombre d’assistents de mitjana als partits dels nostres equips més punters encaixava dins el gruix del públic que podia entrar al recinte”, declara Vela.

