Pobresa a l'Àfrica per la pandèmia del coronavirus, segons la revisió de les previsions del Banc Africà de Desenvolupament.
Per EFE i Redacció
Publicat el 09 de juliol 2020

El continent africà ha superat ja els 500.000 infectats per coronavirus, més concretament, ha arribat als 508.918, el 42 % dels quals s'han concentrat a Sud-àfrica. A més a més, també ha resultat ser el cinquè país del món amb el nombre més elevat de casos actius. 

Tot i això, la taxa de recuperació és molt elevada en la majoria dels països i la de mortalitat es manté baixa, actualment, amb aproximadament 12.000 morts. El ritme de contagis, però, s'ha anat accelerant en les últimes setmanes: mentre que van passar pràcticament 100 dies fins a arribar als 100.000 casos des que s’havia detectat el primer, només n’han calgut 7 per passar dels 400.000 als 500.000 infectats. En la majoria dels països, però, s’està reactivant l’economia i obrint les fronteres, per tornar progressivament al ritme habitual. 

El Banc Africà de Desenvolupament (AfDB) va publicar, aquest dimarts, l'informe amb la revisió de les previsions econòmiques per al 2020, en què augura una caiguda del 3,4 % en l’economia de la majoria de països, la qual cosa suposaria “la primera recessió dels últims 50 anys”, segons el director de polítiques macroeconòmiques de l’AfDB, Hanan Morsy. Aquest canvi suposaria que 49,2 milions de persones visquin en extrema pobresa, especialment en la part central i occidental del continent, fruit de la pèrdua d'entre 145.000 i 190.000 milions de dòlars del PIB que estimaven al gener, abans d'iniciar-se la pandèmia. D’altra banda, l'informe es mostra més optimista de cara a l’any vinent, en què preveu que, si aconsegueixen aplanar la corba de contagis i reactivar amb normalitat l’economia, podrien créixer fins a un 3 %.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —