Agència Tributària
Per ACN
Publicat el 02 de febrer 2021

L'Agència Tributària reforçarà els controls per a localitzar residents espanyols que simulen viure a l'estranger a través de l'ús de tecnologia big data. Segons ha informat a través d'un comunicat, l'any passat ja es va dur a terme una anàlisi en profunditat sobre un ampli col·lectiu de contribuents que figuren com a no-residents a les bases de dades tributàries.

A través d'aquest estudi, l'organisme va obtenir diversos indicis per a determinar la residència d'alguns patrimonis rellevats, uns indicadors que, a partir d'ara, permetran "intensificar" les actuacions de control. D'altra banda, l'Agència Tributària incrementarà el control sobre el comerç electrònic i llançarà una eina per a facilitar la declaració de la renda.

Aquesta nova línia de control reforçarà la tasca de control sobre les grans fortunes, impulsada per la Unitat Central de Coordinació del Control de Patrimonis Rellevants de l'Oficina Nacional d'Investigació del Frau.

En relació amb el comerç electrònic, l'agència intensificarà el control amb l'objectiu d'assegurar "la completa identificació fiscal" d'aquelles empreses que, malgrat no estar domiciliades a l'Estat, facin la venda final a consumidors espanyols.

Pel que fa a la declaració de la renda, l'Agència Tributària ha creat una eina que permet predir errors i advertir al contribuent. Mitjançant l'ús de tècniques d'aprenentatge automàtic, aquesta nova eina seleccionarà una sèrie de contribuents susceptibles que puguin cometre equivocacions en determinades caselles de l'apartat de rendiments del treball i els avisarà de possibles errors. Així s'evitarà una regularització posterior.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —