Viatges
Per Pere Mercader
Publicat el 17 de desembre 2020

Les agències de viatges es manifesten aquest dijous per protestar per "la situació actual de paràlisi que travessa el sector", sota el paraigua de l'associació de nova creació Bojos per Viatjar. Aquesta organització d'abast estatal convoca la manifestació a les 11:30 h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, a més de a Madrid i a València. A Catalunya hi ha 3.500 d'agències de viatges en forma d'empresa o autònoms.

L'associació, que agrupa 32 agències de viatges de tot l'Estat, emprendrà accions legals per reclamar una solució a les administracions i empreses proveïdores, de bracet de la patronal CEAV. Una de les primeres accions serà reclamar a les línies aèries la devolució dels diners dels passatges que les agències asseguren haver retornat ja als seus clients.

Bojos per Viatjar recorda que, a més d'haver de retornar totes les reserves des del març, el nivell de reserves per a l'any 2021 és molt reduït: "Ara mateix, la nostra activitat empresarial es limita a reemborsar als nostres clients a mesura que anem rebent dels proveïdors les devolucions de les seves reserves anul·lades", explica l'associació.

Canviar la llei

Reclamen ajudes directes immediates, així com ERTOS i ajudes per als autònoms fins al juny de 2021. També demanen canviar la llei perquè les agències no siguin considerades "responsables solidaris" quan els serveis no són propis. A més del canvis en la gestió de les PCR.

L'organització acusa les aerolínies, navilieres i majoristes de "polítiques de reemborsament obstaculitzants" i "d'una situació de difamació en xarxes i diferents mitjans insuportable i difamatòria".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —