Passeig de Gràcia
Per ACN
Publicat el 01 d’agost 2020

Tot i ser cap de setmana i primer d'agost, Barcelona funciona a mig gas. Res a veure amb l'activitat habitual dels estius anteriors. Mantenir la distància de seguretat no és un problema i són pocs els que aprofiten per anar de rebaixes. Les terrasses dels bars i restaurants estan mig buides. De fet, els que no han abaixat la persiana han adaptat les seves cartes a la nova clientela i la majoria ha optat per abaixar el preu.

No hi ha cues per visitar la Casa Batlló del Passeig de Gràcia i ja no hi ha ni rastre del turisme asiàtic. El 80% dels que entren a l'edifici modernista són de l'Estat i la resta o "són francesos o italians", explica una treballadora del museu. El mateix passa a la Rambla, on majoritàriament passegen famílies.


Aquest any al Passeig de Gràcia gairebé no es veuen turistes arrossegant maletes tot i ser "temporada alta". Les botigues de luxe que els anys anteriors en aquesta època eren plenes de clients asiàtics són buides i la majoria de persones que passegen són de Catalunya o d'algun punt de l'Estat. La majoria intenta caminar per l'ombra perquè el sol pica i els termòmetres marquen 33 graus.

Regust agredolç pels barcelonins

A la Casa Batlló no hi ha cues i el públic que visita l'edifici és majoritàriament familiar. Ivan Teixidor ha aprofitat aquest dissabte per visitar el museu amb la seva xicota. "El fet de que no hi hagi turistes estrangers fa que el puguem veure més a poc a poc i amb detall", afirma. "És fantàstic poder caminar per Passeig de Gràcia, per les Rambles i per llocs turístics", assegura tot recordant que "abans era impensable poder-hi passar". "És una meravella tot i que s'estan perdent molts diners a nivell turístic", reconeix.

També ho veu igual Sílvia Morillo, que diu que aquest any "es passeja millor". "Per mi perfecte", afegeix. Per la seva banda, Antonio Barragan assegura que hi ha "un 80% menys de gent". "Només hi ha espanyols i els estrangers són contats", afegeix tot criticant que "els estrangers tenen por de Catalunya".

Persones davant de la casa Batlló

A la farmàcia de just davant la Casa Batlló han notat i molt la baixada de turistes. "Abans la cua d'asiàtics arribava al carrer", explica una dependenta tot assegurant que era una "bogeria". "Aquest any el producte estrella ja no són les cremes solars i el que té més sortida són les mascaretes i el gel hidroalcòlic", afegeix.

"Hem estat a la Rambla i al barri Gòtic", explica Stephanie Gengotti, una fotògrafa italiana que acaba d'aterrar a la ciutat amb el seu fill per passar-hi dos dies. "És un privilegi veure la ciutat així, és preciós", assegura tot recordant que la darrera vegada que va visitar la capital catalana "hi havia moltíssima més gent".

També s'ha mostrat molt sorprès de veure la ciutat així Liaran Guillén, un jove d'Alacant que ha vingut a passar el cap de setmana amb els amics. "Hi segueix havent ambient i la ciutat segueix mantenint l'essència", celebra tot detallant que procuren evitar llocs tancats per "evitar riscos".

La situació es repeteix a la Rambla, on es pot passejar sense aglomeracions. Es veuen pocs turistes i al voltant de la Boqueria s'hi veuen majoritàriament famílies. A les terrasses ja no s'hi veuen ni paelles ni sangries i les cartes de la majoria d'establiments han canviat per adaptar-se al turisme intern. De fet, fins i tot s'han abaixat els preus. Waqas Ajun és un cambrer del restaurant 'Sal salada', situat a tocar de l'emblemàtic mercat, i explica els plats s'han abaixat un 50%.

"Vam obrir el mes de maig i des d'aleshores no tenim gaire feina", detalla amb la carta a la mà tot intentant caçar algun client. "Aquest any no hi ha feina a la Rambla", lamenta tot explicant que "l'any passat només un 10% dels clients eren d'aquí". "Demanaven paelles, peix, carn i mariscades", detalla tot afegint que ara serveix "pocs plats".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —