Airbnb
Per Redacció
Publicat el 17 de juliol 2020

Després que la pandèmia de la Covid-19 fes caure en picat els ingressos d’Airbnb, la plataforma ha començat a demanar als clients que contribueixin, voluntàriament, enviant targetes d’agraïment o postals que poden incloure donacions als seus antics amfitrions, ja que han perdut milers d’euros per l’aturada dels viatges turístics.

El portaveu d’Airbnb ha assegurat que l'acció s’ha fet amb l’objectiu de "reviure les connexions" mitjançant l’enviament de missatges de suport a aquells propietaris que els havien tractat tan bé i, si ho desitgen, a més a més poden afegir-hi una contribució financera voluntària.

Tot això ha generat un intens debat a Twitter, i els usuaris han qüestionat l'ètica d'aquesta petició i també n'han fet broma.

Recentment, els amfitrions es van enfadar i van iniciar un moviment de protesta contra la plataforma, perquè a l'inici de la pandèmia havia implementat polítiques de cancel·lació per als usuaris sense prèvia consulta. Posteriorment, Airbnb va dir que gastaria 250 milions de dòlars per reemborsar-los.

L’empresa, en crisi

La start-up s'enfronta a una de les situacions més complicades que ha viscut mai. "Vam tardar 12 anys a construir el negoci d'Airbnb i ho hem perdut quasi tot en qüestió de 4 o 6 setmanes", ha dit recentment el director executiu i cofundador de l'empresa, Brian Chesky. El coronavirus ha provocat que l'empresa hagi hagut de reduir dràsticament les seves despeses: ha acomiadat 1.900 persones, un 25 % de la plantilla, i ha eliminat les despeses de màrqueting, entre d'altres.

El cofundador també assegura que "el turisme tal com el coneixem ara ha passat a la història", i preveu que l'enfocament serà cap a un turisme intern, amb viatges a comunitats locals més pròximes a causa de la incertesa generada pel virus.

Brian Chesky, director executiu i cofundador d'Airbnb

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —