El Molino en una imatge d'arxiu de nit després de la reforma de l'octubre del 2010
Per ACN
Publicat el 09 de juliol 2021

L'Ajuntament de Barcelona ha iniciat el procés per comprar El Molino i integrarà l'edifici emblemàtic del Paral·lel a la xarxa d'equipaments culturals de la ciutat, dins del projecte de les noves Cases de Cultura de Barcelona. El cost de la compra és de 6,2 milions d'euros i es convertirà en una pilar més del pla per reimpulsar el Paral·lel, que combinarà la gestió pública i privada.

El Molino està tancat des de fa dos anys i el consistori preveu que pugui reobrir portes el 2022. En els propers mesos es farà un concurs públic per escollir la seva direcció, que no s'especialitzarà en una única disciplina cultural.

Artèria cultural

El Molino se suma així a nous equipaments de l'artèria cultural com la futura Casa de la Música de Barcelona -l’actual Sala Barts-, que vol conjugar l’exhibició amb l’articulació sectorial i potenciarà nous vincles entre cultura, educació i experimentació. El completaran projectes com l’Arnau Itinerant, que desenvolupa un pla cultural comunitari entre els tres barris a tocar del Paral·lel, o el paper de grans equipaments privats com el Condal, el nou Teatre Apolo o el Victòria.

La nova etapa del Molino serà un pas més en la creació d’equipaments híbrids i transdisciplinars que haurà d'incorporar les arrels de les arts escèniques populars i transgressores a partir de nous elements de la cultura contemporània de la ciutat.El Molino serà, juntament amb la futura Casa de la Música de Barcelona, una de les primeres Cases de Cultura de Barcelona i tornarà a obrir portes amb un nou enfoc de gestió que l’Ajuntament està desenvolupant.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —