denúncia
Per ACN
Publicat el 15 d’octubre 2021

L'Ajuntament de Barcelona ha interposat una denúncia contra la concentració de la ultradreta a Montjuïc el 12 d'octubre passat per delictes d'odi. La denúncia, feta via l'Oficina per la No Discriminació del consistori, recull que els manifestants van fer càntics feixistes, antisemites i proclames com "menas no" i l'Ajuntament considera que podrien ser constitutius d'un delicte d'odi.

A més, el consistori també ha contemplat la possibilitat que s'hagi infringit la llei de partits polítics, perquè Democràcia Nacional es va "afavorir, emparar i en tot cas tolerar" les actituds delictives descrites.

Amb l'objectiu de determinar els fets, l'autoria i les circumstàncies, s'ha proposat recaptar imatges gravades per les càmeres de seguretat així com prendre declaració a un periodista que va enregistrar els fets.

El regidor de Drets de Ciutadania, Marc Serra, ja va avançar que les imatges vistes a la plaça d'Espanya i a Montjuïc eren "inadmissibles". Ara, s'ha pronunciat a través de Twitter amb una piulada on sentenciava: "No ho noramalitzarem. El feixisme mai tindrà cabuda a Barcelona" A més, el regidor ha demanat traçar entre totes les institucions, forces democràtiques i societat civil "una línia vermella" contra el feixisme i els discursos d'odi.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —