L'Ajuntament de Barcelona ha imposat 2,1 milions d'euros en multes per assetjament immobiliari
Per EFE
Publicat el 29 d’agost 2020

Des que es va crear l'any 2015, la Unitat de Disciplina de l'Habitatge de l'Ajuntament de Barcelona ha aturat 14 casos d'assetjament immobiliari, expropiat 6 habitatges i imposat 2,1 milions d'euros en multes. La regidora d'habitatge i Rehabilitació de Barcelona, Lucia Martín, que ha presentat l'informe d'activitat de la unitat, ha explicat que el consistori vol intensificar la línia de treball per protegir els inquilins de l'assetjament immobiliari amb expedients administratius.

"Tenim un context de crisi econòmica i social en què els preus dels lloguers estan a l'alça, cosa que fa que es puguin donar cada vegada més casuístiques de propietats que vulguin buidar els seus habitatges per demanar lloguers més alts", ha argumentat Martín.

La regidora ha anunciat que aquesta unitat de l'Ajuntament de Barcelona intensificarà les actuacions preventives que tenen a veure amb la rehabilitació dels habitatges, especialment l'interior, les de detecció d'infrahabitatges i habitatges sobreocupats i de lloguers de temporada fraudulents, així com les de treball contra les discriminacions racistes.

Tal i com indica l'informe, en els seus primers quatre anys s'han inspeccionat 118.587 pisos, és a dir, més del 12% del parc residencial de Barcelona i s'han detectat 816 pisos de grans tenidors buits durant més de dos anys, cosa que prohibeix la legislació d'habitatge catalana.

Com a resultat d'aquesta activitat, el consistori ha imposat 11 sancions a grans tenidors, la majoria a la SAREB, ha fet 270 requeriments a propietaris perquè posessin aquests habitatges de lloguer social i ha ampliat en 196 pisos al parc d'habitatge assequible.

Les sancions sumen 2,1 milions d'euros, dels quals l'Ajuntament n'ha cobrat un, però Martín ha insistit que l'objectiu de les actuacions d'aquesta unitat "mai és recaptatori", sinó "recuperar habitatge" i protegir de l'especulació i les males pràctiques.

Del conjunt d'expedients tramitats per la Unitat de Disciplina d'Habitatge, que inclouen els oberts per assetjament immobiliari, habitatge buit, mals usos d'habitatges protegits i falta de lloguer social, el 82% (762 expedients) per la Unitat de Disciplina de l'Habitatge recauen en grans tenidors.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —