Ada Colau al plenari
Per Redacció
Publicat el 27 d’agost 2020

El plenari municipal de Barcelona, de caràcter extraordinari, ha aprovat la resolució que reprova l’actuació del govern estatal per col·laborar en la marxa del rei emèrit. S’ha efectuat amb 15 vots d’ERC i JuntsxCat, i 14 vots en contra de Ciutadans, el PP i PSC. Els comuns s’han abstingut, i Ada Colau ho ha justificat dient que no s’ha retirat el punt que reprova el govern espanyol per la “col·laboració necessària” en la sortida del rei emèrit de l’Estat. PP, PSC i Ciutadans han argumentat el seu vot dient que “hi ha debats més necessaris en el moment actual”. Barcelona pel Canvi no ha estat present a la votació.

La vicepresidenta de JuntsxCat, Elsa Artadi, ha denunciat que el govern espanyol “ha estat el col·laborador necessari”. Així doncs, ha preguntat BComú si “donaran la cara o seguiran amagant-se”. Artadi ha recordat la composició del govern central, dotant de responsabilitat a Colau i al seu grup parlamentari.

Pel costat d’ERC, Ernest Maragall ha estat molt crític amb Joan Carles I: “ha deshonrat a la ciutat” que li va otorgar la seva Medalla d’Or al 1992. També ha titllat el rei emèrit d’“absolut paràsit de la societat”.

El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, del PSC, ha denunciat que la celebració del dia d’avui es tractava d’un “poti-poti en el qual es barregen règim polític i autodeterminació, ja que volen desgastar el Govern d’Espanya”. Collboni defensa que els barcelonins volen que es parli d’”el control de la pandèmia, de l’economia, de la tornada a l’escola o de l’atenció primària”.

Luz Guilarte, de Ciutadans, ha considerat el ple com “il·legal”, ja que hi havia alguns punts anticonstitucionals. Per Cs, es tracta d’un “assetjament a 42 anys  (referint-se a la monarquia parlamentaria espanyola) d’un model que està entre els més avançats d’Europa”.

El PP també ha tingut paraules per al ple d’avui. Josep Bou ha expressat la seva preocupació davant el tractament nul dels “problemes reals” que afecten als ciutadans. “A la gent no li interessa que si monarquia o república, sinó com pot tirar endavant”. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —