Turistes amb maletes
Per ACN
Publicat el 08 de juliol 2020

L’Ajuntament de Barcelona ofereix fins a 1.200 euros al mes pel lloguer d’apartaments turístics destinats a allotjar famílies vulnerables. Ada Colau, Alcaldessa de Barcelona, ha destacat que no es poden permetre que “famílies amb criatures visquin en pensions o en pisos sense condicions dignes mentre existeixin tants pisos turístics buits a la ciutat”. Així ho ha transmès en una carta a l'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona (APARTUR).

El consistori va fer una primera proposta en la qual oferia 900 euros, però només es van apuntar dos dels 9.000 pisos existents. La segona proposta va dels 700 als 1.200 euros. El preu es regularà en funció del tipus d’habitatge i del nombre d’habitacions que tingui. Colau ha defensat que aquesta nova oferta és “avantatjosa”, i amb un preu “més raonable”, també tenint en compte que s’ofereixen contractes estables “en un moment de crisi i incertesa”, sobretot, pels veïns que necessiten “alternatives dignes”.

L’alcaldessa ha deixat clar que en aquests moments és més important que mai “reforçar la col·laboració amb el sector privat”.

La regidora d’habitatge, Lucía Martín (@Lucia_MartinG) ha subratllar que la intenció del consistori no és “cobrir els beneficis” que tenien previstos els operadors turístics abans de la covid-19. “Tothom a la ciutat està en una situació econòmica complicada i entenem que els operadors han de veure com a positiu que l'Ajuntament estigui disposat a pagar lloguers de llarg termini", ha indicat Martín.

A més, ha opinat que amb la primera oferta, els apartaments estaven una mica més a l'expectativa de com aniria evolucionant la situació, però ara que ja hi ha més informació, espera que més pisos acceptin aquest lloguer fix de l’Ajuntament.

D'altra banda, la regidora ha explicat que el consistori també està preocupat per l'increment de lloguers de temporada a la ciutat. Per això ha demanat a la Generalitat la necessitat de modificar la Llei de l'habitatge perquè es puguin fixar unes condicions, de forma que l'administració pugui fer inspeccions per veure si realment s'està complint la llei o bé s'estan desviant habitatges que haurien d'anar cap al mercat residencial.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —